Jimmy Graham a liga legjobban fizetett tight endje letts

Véget ért a hónapok óta húzódó szerződéshosszabbítási ügy ugyanis a New Orleans Saints bejelentette, hogy aláírtak a tight end Jimmy Graham-el. Drew Brees kedvenc célpontja négyéves, 40 millió dolláros szerződést kapott amely körülbelül 21 millió dollárnyi garantált keresetet tartalmaz. A szerződéssel Graham a liga legjobban fizetett tight endje lett.

A játékos szerződése lejárt az idei offseasonban és a csapat franchise taget adott neki amit a posztja miatt nem akart elfogadni. Elkapóként akar taget kapni ami nagyságrendileg 5 millió dollárral többet jelentett volna, de ezt két hete elutasították. A kiosztott tag miatt ma este 10 óráig volt lehetőség a hosszútávú szerződés megkötésére.

Graham a szerződéssel a New England Patriots tight endjét, Rob Gronkowski-t taszította le az első helyről. Gronk 2012-ben hatéves, 53 millió dolláros szerződéshosszabbítást kötött a Pats-el ami 16.5 millió dolláros garantált keresetet jelent a számára.

Graham-et a 2010-es Draft harmadik körében választotta ki a Siants. Eddigi négyéves pályafutása során 62 alapszakasz mérkőzésen lépett pályára (37-szer volt kezdő), 3,863 elkapott yardot és 41 elkapott touchdownt szerzett. Kétszer választották be a Pro Bowl, egyszer az All-Pro első, egyszer pedig az All-Pro második csapatába.

(nfl.com, Fotó: nocoastbias.com)