Rivera megőrizte a hitét

Egy nap azután, hogy a Panthers elvesztette a hatodik egymást követő mérkőzését, Ron Rivera kifejezte meggyőződését arról, hogy a Carolina rendelkezik minden szükséges eszközzel, és még mindig van ideje, hogy a helyzet jobbra forduljon.

Rivera megismételte azt az üzenetet is, amit megosztott a csapattal a vasárnapi, Minnesota Vikings-től elszenvedett 31-13-as vereség után.

"Én nem nyugszom bele, srácok." mondta Rivera. "Nem adunk fel valamit csak azért, mert valami negatív történt. Ha megtennénk, mi lenne a nemzet lemondói. Van négy meccsünk a végéig, hosszú út áll előttünk. Megyünk, lejátsszuk őket, egyszerre csak egy meccsre koncentrálunk, és meg fogjuk látni, mi történik. Elvárom, hogy a játékosok kijöjjenek és keményen játszanak minden meccsen, az elsőtől kezdve."

Tavaly ilyenkor, a Panthers a nyolcadik egymást követő győzelmét ünnepelte, és készült a leszámolásra a New Orleans Saints ellen, valamint arra, hogy átvegye az első helyet az NFC South divízióban. A Carolina elvesztette a meccset, de elég erős volt ahhoz, hogy 12-4-el fejezze be a bajnokságot és megszerezze a divízióbajnoki címet.

Amikor a Panthers összecsap a New Orleans-al ezen a hétvégén, nyernie kell, hogy életben tartsa a playoff reményeket. Bár nem ezen van a hangsúly Rivera számára, a tavalyi sikerek érthetően friss emlékek a fejében.

"Csináltunk néhány jó dolgot. A tavalyi év elég jó volt, nyilván ez az év nem. Az vagy, amit most vagy. Ez a jelen játéka, megértem. Az edzők megértették. A játékosok megértették, nem adjuk fel."

A vasárnapi mérkőzés után az irányító Cam Newton azt mondta, hisz abban, hogy a válaszok a keretben vannak. Rivera erre is reagált hétfőn.

"Egyetértek Cam-mel. Hiszem, hogy a válaszok az öltözőben vannak." mondta Rivera. "Az öltözőben. A tárgyalóteremben. Az edzői stáb szobájában. Van elég megfelelő válaszunk. Van elegendő jó futballisták ebben a csapatban. Nálunk van talán a legjobb center (Ryan Kalil) a ligában, az egyik legjobb tight end (Greg Olsen) a ligában. Szeretem a futópárosunkat (DeAngelo Williams és Jonathan Stewart). Van egy jó, fiatal irányítónk, aki tanul, fejlődik és egyre jobb. Van egy jó fiatal elkapónk (Kelvin Benjamin), és a védelemben a legtöbb jó játékos visszatért. Hiányzik az egyik (Greg Hardy), de van néhány jó srác azon az oldalon. Ez nem olyan, mint amikor nincs válasz. Most az egészet össze kell rakni."

Mi kellene ahhoz, hogy össze tudd rakni az egészet? Ugyanaz a képlet, ami segített a Panthers-nek a 2010-es 2-14 csapatból 12-4-es csapatot csinálni 2013-ra.

"A kemény munka. Csak keményen kell dolgozni. Ennyi." mondta Rivera. "Ez nem a gyors javításokról vagy hogy reflexszerű reakciókról szól. A tanulmányozásról, a tanulásról, a végrehajtásról, a megértésről van szó, és arról, hogy össze kell tartani. Ez az, amit meg kell csinálni, nem csak a fociban, hanem a mindennapi életben is."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu