Newton nagyon szerencsés

A vezetőedző Ron Rivera eleinte azt gondolta, hogy ez egy átverés. Aztán rájött, hogy nagyon is valóságos. A franchise QB Cam Newton autóbalesetet szenvedett.

"Épp befejeztük a játék tervet és leültem ebédelni. Valaki mondott valamit, és az első gondolatom az volt, hogy átverés a dolog." mondta Rivera. "(A biztonsági főnök) Lance Emory mondta, hogy elindult a helyszínre, így rögtön tudtam, hogy valami történt."

Mindenki látta a képeket a balesetről az interneten. Rettenetes volt. És mindenki csak azt akarta tudni, hogy Newton rendben van.

"Azonnal imádkoztam. Láttam (a képeket) a kocsiról." mondta a bal tackle Byron Bell. "Imádkoztam, hogy minden rendben legyen."

Végül Rivera jó híreket közölhetett a játékosokkal. Newton jó állapotban került a kórházba. Newton kettős csigolya-harántnyúlvány törést szenvedett, de nem volt más belső sérülése.

"Mi nagyon szerencsések vagyunk. Ő nagyon szerencsés," mondta Rivera. "Amikor láttad a képeket, megkönnyebbültél. Hála az égnek, ez nem volt komoly."

Newton-t szerdán kiengedték a kórházból és Rivera, aki ellátogatott Netwon-hoz a kórházba a baleset napján, tájékoztatta a csapatot.

"Röviden beszéltem a csapattal, de Ryan Vermillion jött, és hosszasan beszélt a baleset mértékéről és okairól" mondta Rivera.

Miután hírt kapott a balesetről, Vermillion és a Panthers csapat orvosai - Dr. Robert Heyer és Dr. Pat Connor - rohantak, hogy meglátogassák Newton-t a korházban.

"Vele voltunk egész idő alatt." mondta Vermillion. "Egy kicsit felzaklatta. Csalódott volt, ideges volt, el volt keseredve."

Newton sérülése hasonló ahhoz, amit a Dallas Cowboys irányítója, Tony Romo szenvedett korábban az idei szezonban. Romo egy meccset hagyott ki.

A fő különbség természetesen az, hogy Newton sérülése egy autóbalesetben történt, miközben Romo a pályán szedte össze.

Newton és Romo törése továbbá az ágyéki csigolyák különböző részein keletkeztek. De a kezelés mindkét esetben ugyanaz - ez idő kérdése.

"Száz százalék." mondta Vermillion. "Semmi mást nem tehetünk. Fájdalom kezelés. Megteszünk minden kezelést, hogy enyhítsük a fájdalmát. Ez csak idő kérdése."

Rivera és Vermillion tudják, hogy Newton szeretne a lehető leghamarabb visszatérni.

"Ez ő valójában." mondta Rivera. "Egy nagyon kemény gondolkodású, kemény akaratú fiatalember. Újra ott akar lenni és segíteni akar a csapatnak."

Ebben a szezonban Newton legyőzte a holtszezonbeli boka műtétet és a bordarepedést, ami az előszezonban történt.

Vitathatatlanul a legjobb játékát játszotta a szezonban az utolsó héten, amikor a Carolina 41-10-re legyőzte a New Orleans-t. Most ezzel kell szembenéznie.

"Ez nagyon szerencsétlen dolog, és ez az egyik dolog, ami miatt letört." mondta Rivera. "Tudom, hogy nagyon csalódott. Egészséges szeretne lenni, ez az, ami miatt nagyon aggódunk. Ez egy olyan dolog, amitől erősebbek leszünk."

Newton erősebb lesz ettől.

"Felvillantotta azt a mosolyt, amiről tudod, hogy minden rendben van." mondta Rivera. "Amikor felvillantotta a mosolyát, tudtam, hogy minden rendben lesz."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu