Csapatmunka volt

Az összes tehetséges csapat közül, ahol a safety Roman Harper játszott a nyolc New Orleans-ban eltöltött szezonja során, egyikük sem vitte véghez azt, amit a Carolina Panthers csapatával megcsinált vasárnap.

A Panthers az első NFC South bajnok, aki meg tudta védeni a címét.

"Annyira mélyen voltunk - az alagút nagyon sötét volt - de jó játékkal túljutottunk rajta." mondta Harper, aki visszahordott egy interceptiont TD-re a domináns 34-3-as, Atlanta Falcons elleni győzelem során, megkoronázva a csodálatos hónapot. "Mi csak összetartottunk, mint egy csapat. Soha senki nem panaszkodott. Mi csak jöttünk dolgozni minden nap, és megcsináltuk. Megcsináltunk valamit, ami soha nem történt még meg."

A Panthers megcsinálta valahogy, még azt követően is, hogy egy hat-meccses vereségsorozat után 3-8-1-el álltak. A Carolina öltözőjén kívül az utolsó vereségre mindenki úgy tekintett, mint az utolsó csepp a pohárban - a 31-13 vereség a Minnesota Vikings ellen.

De a Panthers hangoztatta, hogy nincs vége, majd megmutatták, amiről beszéltek, egy 41-10-es győzelem a New Orleans Saints ellen, ami halványan életben tartotta a playoff reményeket.

Ezt követte a hazai győzelem a Tampa Bay és a Cleveland ellen - az első meccsen a tartalék QB Derek Anderson irányításával, alig öt nappal azután, hogy a kezdő irányító Cam Newton kettős haránt-nyúlvány törést szenvedett egy ijesztő autóbalesetben.

Newton a Cleveland elleni győzelem során tért vissza, ez pedig az Atlanta New Orleans elleni győzelmével együtt azt jelentette, hogy a Panthers a Falcons ellen vasárnap a divízió bajnoki címéért játszik.

Az első játéktól kezdve a Panthers úgy játszott, mint a bajnokok.

"Tudtuk, hogy mi nyerünk ma." mondta a cornerback Josh Norman. "Amint kiléptünk a pályára, az energia átáramlott minden egyes srácon. Nem is lehetnék büszkébb rájuk."

"Olyan sok ember mondott le rólunk, mondták, hogy nem lehet megcsinálni, mondták, hogy fel kell készülni a jövőre. Hallottunk minden. De kimentünk és elvégeztük a feladatot." mondta a linebacker Thomas Davis, aki már a holtszezonban ragaszkodott ahhoz, hogy a Panthers megismétli a sikert. 

A mérkőzés után, az érzelmektől sem mentes öltözőben a vezetőedző Ron Rivera egy egyszerű, de nagyon is igaz üzenetet adott át a csapatnak.

"Nem számít, mi történt," mondta Rivera. "Egy csapat voltunk."

Rivera értékelése ugyanez lett volna győzelem vagy vereség esetén is. De ez így sokkal édesebb az édes győzelem után.

"A szezon eleje nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, de ez most nem számít." mondta a defensive tackle Star Lotulelei‬, aki először ért el két sack-et egy meccsen karrierje során. "Mi vagyunk a divízió bajnokai."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu