Drámai végjáték, a Patriots a bajnok

A New England Patriots nyerte a XLIX. Super Bowlt, miután 28-24-re legyőzték a tavalyi bajnok, Seattle Seahawkst.

A Patriotsnak ez volt a negyedik bajnoki elsősége, ahogyan az edzőjüknek Bill Belichiknek, és a 37 éves irányítójuknak, Tom Bradynek is.

Brady, aki csúcstartó a hat Super Bowl szerepléssel, lett a harmadik irányító, aki négy bajnoki gyűrűt szerzett, Terry Bradshaw és Joe Montana után. Emellett 328 yardot, és négy touchdownt dobott a döntőben, amivel 10 év után lett újra bajnok a Pats, Brady pedig harmadszor lett Super Bowl MVP.

A mérkőzés első negyedében keresték egymáson a fogást a csapatok, melynek végén pontszerzés nélkül, 0-0-val jöhetett a második negyed.

A folytatásban a New England átvette az irányítást, de a Seattle-nek kétszer is sikerült kiegyenlítenie,

A félidő meglepetés embere egyértelműen a seattle-i, Chris Matthews volt, akivel senki nem számolt, hiszen karrierje során egyetlen elkapást sem csinált. Most, először leszedett egy 44 yardos átadást, amivel megalapozta Lynch touchdownját, majd ő maga egyenlített a félidő végén, így 14-14-es döntetlennel vonulhattak a félidőre a csapatok. Brady két interceptiont is dobott, amivel sokáig úgy tűnt, megpecsételte csapata sorsát.

A harmadik negyedben beindult a Seahawks, ismét Matthews volt a 45 yardos átadás célpontja. Azonban nem sikerült TD-t szerezni, így maradt a mezőnygólt kísérlet, amit 27 yardról helyezett a kapufák közé Hauschka. Először vezetett a Seattle, 17-14-re.

A folytatásban mennie kellett a pontokért a Patriotsnak, melynek ismét egy eladott labda lett a vége. Majd egy gyönyörűen felépített támadás végén, Doug Baldwin tíz pontra növelte a Seahawks előnyét., 24-14.

A negyedik negyedben sikerült felzárkózni Bradyéknek, miután Amendola szerzett TD-t. Aztán a mérkőzés végére Rob Gronkowski is megmutatta magát, először egy 20, majd egy 13 yardos passzt húzott le a levegőből. Ezután jött is a touchdown Edelmannak köszönhetően, 24-28.

Két perc volt hátra, amikor is gyorsan átért a New England térfelére a Seattle, egy szerencsés Kearse elkapást követően. A kezükben volt a mérkőzés, de Russel Wilson nem találta meg az emberét, Malcolm Butler leszedte a passzt, amivel el is dőlt a találkozó.

Forrás:

Sport365 - Az online sportújság

www.sport365.hu

Fotó: facebook.com/nfl