Trent Cole a Buccaneers-hez látogat

Hamarosan nyit a szabadügynök-piac, mi sem jelezhetné ezt jobban, mint a csapatok körüli jövés – menés, szervezkedés. A Philadelphiából múlt héten, leginkább a magas fizetése miatt kirakott pass rusher, Trent Cole a Buccaneers csapatához látogat először. 

Nagyon sokat taglaltuk már korábban, hogy évek óta az egyik gyengéje ennek a gárdának a passzsiettetés teljes hiánya. Pedig szezonról, szezonra történnek kísérletek, hogy némiképpen változtassanak ezen, hol a draftról próbálnak erősíteni, hol a szabadügynök piacról. Lovie Smith egyik első itteni ténykedése a sok közül, az Michael Johnson (DE) szerződtetése volt. Mely alapvetően a játékos korábbi szezonjait nézve, nem is volt rossz döntés. Azonban itt semmiképpen nem tudta az előző évek szintjét nyújtani a játékos. Egy csalódást keltő szezon következett, mindösszesen 4 sack-kel. Persze itt akkor megint kezdhetünk mutogatni a rendszerre, a sérülésekre, az edzőkre és sosem jönnénk ki ismét abból a bizonyos ördögi körből.

Minden mindegy alapon Lovie Smith már addig-addig forgatta a játékosokat, míg Jacques Smith is lehetőséghez jutott. Azon a pár mérkőzésen pedig amin láthattuk őt a pályán, leginkább ő az akinek a széleken sikerült életet lehelnie a passzsiettetésbe, ám ez még mindig édeskevésnek bizonyult.

Egy újabb év, és újabb kísérlet a pass rush életre keltésére. Trent Cole egyébiránt nagyon is könnyen lehet megoldás a Buccaneers problémáira. Hisz az egykori Sas, amikor még 4-3-as rendszerben játszott, minden szezonjában 9 sack fölé jutott, 2007 és 2011 között. Aztán jött Philadelphia-ban is az edzőváltás, és egy új rendszer, mely többek közt 3-4-es védelmi felállásra módosult. Cole ekkor külső linebacker pozícióba szorult, és teljesítménye beleszürkült a középszerűségbe. Cole ugyan már 33 éves, ráadásul egy teljesen új – lássuk be tavaly sem igazán működő – védelmi rendszert kéne megtanulnia. Bár ettől függetlenül még egy-két jó év lehet a veterán játékosban, ha persze sikerül tisztességes fizetésben megállapodni vele. Na meg ha Lovie Smith a személyes találkozás után is úgy akarja.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com