Irányítót cserélt az Eagles és a Rams

A szabadügynökpiac nyitásának napján nem csak Jimmy Graham tradeje volt az egyetlen nagy volumenű üzlet. Tegnap bejelentették, hogy irányítót cserélt a Philadelphia Eagles és a St. Louis Rams.

Az Eagles átadta irányítóját Nick Foles-t, az idei ötödik és a jövő évi második körös Draft pickjét és cserébe megkapta a Rams irányítóját Sam Bradford-ot és a csapat idei ötödik körös Draft pickjét.

Az üzletnek vannak még kiegészítő pontjai ami szerint az Eagles megkapja a Rams jövő évi negyedik körös pickjét ha Bradford nem lesz kezdő legalább 8 mérkőzésen illetve harmadik körös picket kapnak ha újra megsérül az irányító.

Chip Kelly vezetőedzőt az év elején tulajdonképpen general manageri hatáskörrel ruházta fel az Eagles és az edző mindent megtesz, hogy alaposan átalakítsa a csapat keretét.

Mindkét irányító sérülésből tér vissza de míg Foles csak 8 mérkőzést addig Bradford 25 mérkőzést hagyott ki zsinórban. Ráadásul ez nem egyetlen sérülés miatt történt. A felépülését követően a tavalyi előszezonban ismét elszakadt Bradford keresztszalagja és a visszatérő sérülések mindig megkérdőjelezik az adott játékos jövőjét.

Foles két éve lett kezdő és két csonka szezonja alatt 5.054 passzolt yardot, 40 touchdownt és 12 interceptiont szerzett. Foles majdnem azóta kezdő az NFL-ben amióta Bradford nem tudott pályára lépni. Minden jel szerint a Rams az üzlet nyertese de ez majd kiderül a jövőben.

Kelly két éve alatt igyekezett megválni a csapat húzóembereitől. Tavaly szinte megtettek azért, hogy eltávolítsák DeSean Jackson-t a csapattól és az idei szezonban már megszabadultak a running back LeSean McCoy-tól és hagyták szabadon elsétálni a receiver Jeremy Maclin-t is (a Todd Herremans és a Trent Cole cutot már nem említem).

(nfl.com, Fotó: cbssports.com, cbssports.com)