A Chiefs 55 millióért szerződtetett elkapót

A Kansas City Chiefs ötéves, 55 millió dolláros szerződést kötött a Philadelphia Eagles korábbi elkapójával Jeremy Maclin-el. Maclin szerződése 12 millió dollár aláírási bónuszt tartalmaz és az első két éves alapfizetése garantált keresetet jelent a számára. A 26 éves elkapó így újra együtt dolgozhat korábbi edzőjével Andy Reid-el.

A Chiefs-nek nagy szüksége volt egy minőségi elkapóra mert Alex Smith tavalyi célpontjai elég gyengén teljesítettek. A csapat receiverei közül Dwayne Bowe volt a legeredményesebb a 754 elkapott yardjával de sem Ő sem pedig a Donnie Avery, Jason Avant, A.J. Jenkins trió nem szerzett elkapott touchdownt a tavalyi szezon során. Elkapott TD-t csak tight endek és running backek szerzetek a tavalyi alapszakaszban.

Maclin szerződtetése nagyon rossz hírt jelent Bowe-re nézve ugyanis garantálható, hogy a csapat meg fog tőle válni. Bowe ötéves, 56 millió dolláros szerződést kötött a Chiefs-el és az idei szezonra a csapat második legjobban fizetett játékosának számít.

Bowe elküldésével 22 millió dollár szabadulna fel és 18 millió dollárt halott összeg maradna utána a következő három szezonban. A Chiefs eddig már megvált a Donnie Avery, A.J. Jenkins wide receiver párostól.

Maclin tavalyi pályafutásának legjobb szezonját futotta, 1.318 elkapott yardot és 10 touchdownt szerzett az alapszakasz során. Az utolsó két évben Chip Kelly irányítása mellett szerepelt de az első három szezonban Reid vezetőedző tevékenykedése mellett 1.890 elkapott yardal és 19 elkapot TD-vel zárt.

(nfl.com, Fotó: kansascity.com)