Ginn visszatér Carolina-ba

Az elkapó Ted Ginn Jr. pályafutása újjáéledt a Panthers csapatában 2013-ban, nem akarta elhagyni mindössze egy szezon után Carolina-t.

"Nagyon nehéz volt elmenni." mondta Ginn. "De mindannyian megértettük, hogy miért."

Az elkap korlátlan szabadügynök lett, és a Panthers-t szorította a fizetési sapka. Ginn iránt, aki a legeredményesebb szezonját produkálta 2008 óta 36 elkapással, 556 yarddal és karriercsúcsot jelentő öt touchdown-nal, nagy volt a kereslet, és az Arizona Cardinals rendelkezett elegendő pénzügyi forrással.

Tehát Ginn egy jövedelmező üzletet kötött a Cardinals csapatával. 14 elkapással 190 yardot szerzett és a negyedik lett az NFC-ben 10,7 yardos punt return átlaggal a második egymást követő szezonban. A 2014-es szezonja a Bank of America Stadium-ban ért véget, ahol a Cardinals elvesztette a Panthers ellen az NFC Wild Card rájátszás meccsét. Február 23-án elengedték.

Ginn ismét szabad ügynök lett, és tudta, hová akar menni.

"Amikor elhagytam a pályát, ott és akkor tudtam, hogy szeretnék játszani a Bank of America Stadium-ban újra." mondta Ginn mosolyogva. "Próbáltam a visszatérést (a Panthers) fülébe juttatni. Ha kapunk egy lehetőséget, éljünk vele."

Ginn kétéves szerződést kötött a Panthers csapatával hétfőn.

"Nem volt kérdés, hová szerettem volna menni, és kikkel szerettem volna játszani." mondta Ginn.

"Nagyon örülünk, hogy Ted visszatér. Rengeteg lehetőséget ad nekünk, mint punt returner és wide receiver. Még mindig megvan a sebessége. Még mindig tud szárnyalni." mondta a vezérigazgató Dave Gettleman.

Ginn két poszton is azonnali segítség a Carolina-nak. Meg tudja nyújtani a védelmet függőlegesen, és már bizonyított punt returner-ként is. 2013-ban beállította a csapat rekordot 12,2 yardos punt return átlagával. A Panthers világossá tette, hogy Ginn az, akire szükségük van.

"Senki sem mondta azt, amit ők (a Panthers) mondtak. Nem azt mondom, hogy kőbe vésett, mit fogok itt csinálni. De a súlya (annak, amit mondtak) nagyobb itt, mint más csapatoknál. De tudom, hogy dolgoznom kell."

És tudja, hogy a Panthers és az elkapók edzője, Ricky Proehl a legjobbat tudja kihozni belőle.

"Mikor idejöttem két évvel ezelőtt, Ricky tárt karokkal üdvözölt." mondta Ginn. "Nem vette a tehetségemet adománynak. Tovább fejlesztette. Ez egy család és visszajönni nagyon sokat jelent."

Ginn a legnagyobb tisztelettel van Proehl, a vezetőedző Ron Rivera és Gettleman iránt, és erős kapcsolatokat épített ki a csapattársaival a rövid Carolina-i ideje alatt. Úgy érzi, mintha újra együtt lenne a családdal.

"Ez egy áldás, hogy a család, mint ez, hajlandó nekem egy lehetőséget adni." mondta Ginn. "(A mai aláírás) boldogsággal tölt el. Örömteli volt. Minden ragyog. Ez minden, amit kérhetsz."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu