Draft preview: Offensive tackle-k

A Panthers.com minden posztot meg fog vizsgálni a Draft napjáig az NFL Media draft elemzőjével, Mike Mayock-al. Minden poszton Mayock kiemeli az öt legjobb játékost, egy kiemelkedő teljesítményt a Combine-ról, és hozzáadnak egy kis helyi ízt.

MIKE MAYOCK TOP5

La'el Collins (6-4, 305, Louisiana State)

Collins virágzott a Tigers-ben bal tackle poszton az elmúlt két szezonban, de néhány értékelő úgy véli, ő a legalkalmasabb arra, hogy jobb oldali tackle-t vagy guard-ot játsszon az NFL-ben. Mindenki egyetért azonban azzal, hogy Collins óriási erővel játszik és úgy fejezi be a játékokat, mint bármelyik lineman a draft-on.

T.J. Clemmings (6-5, 309, Pittsburgh)

Miután küzdött védekező falemberként, Clemmings a támadófalba költözött és megalapozta NFL jövőjét. 26 meccsen kezdett jobb oldali tackle-ként az utolsó két szezonban, és second-team All-American volt végzősként. Még finomítania kell a technikáján és meg kell tanulnia, hogyan kell játszania a posztján, de a megfigyelők szerint Clemmings egy NFL tackle.

Andrus Peat (6-7, 313, Stanford)

Peat kezdő bal tackle volt a Stanford-ban két szezonon át, és a legtöbben úgy vélik, felkészült, hogy egy következő szintű baloldali tackle legyen. Rendkívül erős az alsóteste. Apja, Todd támadó falember volt, aki hat szezont játszott az NFL-ben.

Ereck Flowers (6-6, 329, Miami (Florida))

Kétéves kezdő bal tackle a Hurricanes-ban, Flowers egy igazi kalapács meglepő atletikussággal. Van ereje a futójátékhoz, de a megfigyelők szerint van lehetősége rá, hogy megbízható passz-védekező legyen.

D.J. Humphries (6-5, 307, Florida)

A Charlotte-i születésű játékos 19 meccsen kezdett a Florida csapatában és meglepett néhány embert, hogy megjelent a drafton junior szezonja után. Humphries vitathatatlanul a legnagyobb atletikussággal megajándékozott tackle, és ezért sokan azt hiszik, ő az egyik legmagasabban jegyzett játékos.

Cedric Ogbuehi (6-5, 306, Texas A&M)

Mayock szerint Ogbuehi holtversenyben áll Humphries-el az ötödik helyen. Az Aggies baloldali tackle-je elülső keresztszalag szakadást szenvedett a Liberty Bowl-on a West Virginia ellen. A negyedéves játékos volt kezdő bal tackle, jobb tackle és guard poszton is. Jelentős térdsérülése hatással lehet a draft eredményére, de még mindig lehet egy második vagy harmadik körös pick.

KITŰNŐ COMBINE

Jake Fisher (6-6, 306, Oregon)

Fisher atletikussága látható volt a Combine-on. Ő volt a legjobb a linemen-ek között a 3-cone (7,25) és a 20 yard shuttle (4.33) gyakorlatban. Ő futotta leggyorsabban a 40 yardot a támadó tackle-k között (5,01). A Ducks harmadéves kezdője késői első körös pick lehet.

HELYI ESÉLYES

Corey Robinson (6-7, 324, South Carolina)

Robinson 35 meccsen kezdett bal tackle-ként a Gamecocks-ban és megvan az ereje és a mérete, hogy NFL csapatot találjon. Előrejelzések szerint harmadik napos választást.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: sportsgrid.com, nfl.com, nfl.com, isportsweb.com