A Bears azonnal kirúgta a letartóztatott játékosát

Ismét csapat nélkül maradt a defensive tackle Ray McDonald. A Chicago Bears által az idei szezonban szerződtetett védőfalembert tegnap letartóztatták családon belüli erőszak és gyermek veszélyeztetés vádjával majd a csapat órák múlva bejelentette, hogy megválik a balhés játékosától.

A hírek szerint a rendőrök hajnali 4 óra előtt érkeztek meg McDonald Santa Clara-i otthonához ahol megtalálták a játékos ex-menyasszonyát egy gyerekkel. McDonald Őt bántalmazta miközben a közös gyereküket a kezében tartotta. A rendőrök megérkezésekor a védő már elhagyta a házát és valamivel reggeli 7 óra előtt tartóztatták le San Jose-ban. 15 ezer dollár óvadék megfizetése után tegnap délután szabadon engedték.

"Mi hiszünk a második esélyben, és Ray szerződtetésekor pontosan tisztáztuk vele mit is várunk el tőle, hogy Medve lehessen. Sajnálatos módon nem volt képes betartani ezeket a követelményeket így el kellett tőle köszönnünk." - nyilatkozta a Bears general managere Ryan Pace.

McDonald eddigi karrierje eddig sem alakult balhémentesen ugyanis míg a pályán egyre stabilabb kezdőjátékossá vált addig a pályán kívül egyre sűrűbben keveredett balhéba. Korábban letartóztatták ittas vezetés miatt, tavaly augusztusban bántalmazta az ex-menyasszonyát (akit most is) majd decemberben feljelentették szexuális zaklatás vádjával (ezt követően a 49ers megvált tőle).

A védő az utolsó négy szezonban 59 mérkőzésen lépett pályára kezdőként, 112 tacklet, 14.5 sacket és 4 kierőszakolt fumblet szerzett. A Bears egyéves, 1.5 millió dolláros szerződést kötött vele és annak ellenére is rizikót vállaltak vele, hogy a szerződés csak kevés garantált összeget tartalmazott. McDonald így újra szabadügynökké vált és jelenleg nagyon kevés esély van rá, hogy folytatni tudja majd a pályafutását.

(nfl.com, Fotó: chicagotribune.com, article.wn.com)