Sok vagy nem sok Hilton-nak?

T.Y, Hiltonnak az idén korábban van karácsony, hisz eljött a fizetésnap... 5 év, 65 millió dollár, 39 millió garantálva. Ilyenkor persze egyből indul a vita, hogy ennyit nem ér a kölyök, meg hogy akkor most tényleg minek draftoltuk Dorsettet, stb.

A pénz valóban nem kevés.

Összehasonlításul: Dez Bryant 5 év, 70 millió, 45 garantált
Demaryius Thomas 5 év, 70 millió 43,5 garantált

Ha így nézzük - és elfogadjuk, hogy Hilton egy falatnyival alattuk van képességben, fizikumban - akkor mondhatjuk, hogy túl van fizetve. Emellett azonban azt is látni kell, hogy Hilton szerződése más.

Nem kötöttek új szerződést, hanem a hozzácsapták a régihez (meghosszabbították). Hilton az idén 1.542 millió dolláréért (nevetséges összegért) játszik. Ehhez adjuk hozzá a 65 millió dollárt és kijön 66,5 millió, 6 évre.
Ez évenként kb. 11 millió. Jobban hangzik nem igaz?

Különösen jól hangzik ha idevesszük, hogy T.Y. rendszeresen 1000+ yardokat termel, hogy Luck kedvenc célpontja és hogy 2020-ig lekötöttük "normál" pénzért.

Néhány adalék még.

Az első három évében Hilton 46 meccsen játszott, 214 elkapása volt, 3289 totál yard és 19 TD. Marvin Harrison és Reggie Wayne után a harmadik olyan WR a csapat teljes történetében akinek sikerült többször egymás után 1000+ yardos szezont hoznia.

Hilton tartja a rekordot a csapat történetében elkapások, elkapott yardok, 100+ yardos meccsek tekintetében ha egy játékos első három évét vesszük. Második helyen áll TD-k tekintetében.

A 2012-es drafton 13 WR-t vittek el.
Ezek közül Hilton helyezése.
Elkapások: 2
Elkapott yardok: 1
TD-k: 2

indybanner.jpg

Forrás:

Indianapolis Colts Hungary

colts.hu