Beharangozó: Panthers - Texans

Amikor a Panthers és a Texans megmérkőzik egymással a vasárnapi első hazai meccsen a Bank of America Stadium-ban, sokak szerint védekező harcra lehet számítani, és ez érthető is.

A Carolina kezdőcsapata egy Top10-es védelemmel bírt az elmúlt három szezonban, és mindössze kilenc pontot engedett az 1. héten. A Panthers az All-Pro linebacker Luke Kuechly nélkül is jó lehet, aki agyrázkódást szenvedett a szezonnyitón és kérdéses a játéka.

A Houston-nak pedig ott van a félelmetes defensive front, a kétszeres Defensive Player of the Year J.J. Watt vezetésével, aki már két sack-et és kilenc tackle-t szerzett.

"Néhány kihívás elé állítanak minket, amivel foglalkoznunk kell." mondta a tight end Greg Olsen.

Mindkét offense jelenleg egy folyamatban lévő munka.

A Panthers passzjátéka még mindig keresi az identitását Kelvin Benjamin sérülése után. Az irányító Cam Newton mindössze 175 yardot passzolt a 20-9-es, Jacksonville elleni győzelem során.

A Texans eközben egy változás eszközölt irányító poszton. Brian Hoyer lett a kezdő az edzőtábor után és az első meccsen, a Kansas City ellen is kezdett, de a Houston vezetőedzője, Bill O'Brien bejelentette, hogy Ryan Mallett fog kezdeni a Panthers ellen.

Mallett a múlt heti meccsen, a Chiefs ellen hat perccel a vége előtt lépett pályára, és az két drive-ja touchdown-t és mezőnygólt eredményezett. A Texans végül elvesztette a meccset 27-20-ra.

"Amikor Ryan játszott, adott egy szikrát a csapatnak." mondta O'Brien.

A Panthers szempontjából nem sokat változtat az a tény, hogy Mallett irányítja a Houston offense-ét.

"Erős karja van." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Nem sokat változtattunk (a sémában), amikor Mallett volt az irányító, vagy Hoyer volt az irányító. Nem számít abból a szempontból, ahogy hozzáállunk a játék-tervhez ezekkel a srácokkal."

Csakúgy, mint a múlt hét végén a Jacksonville irányítója, Blake Bortles ellen, a Panthers nyomás alá akarja helyezni Mallett-et és ráerőlteti a hibákat.

És a szurkolók energiájából akarnak táplálkozni a régóta várt első hazai meccsen.

"Első alkalommal az alapszakaszban hazai közönség előtt játszunk." mondta Olsen. "Biztos vagyok benne, hogy a szurkolók izgatottan várják. Tudom, hogy mi igen. Mindig szeretnénk egy jó első benyomással kezdeni a szezont."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: footballnation.com