Rivera: Newton eddigi legteljesebb játékát játssza jelenleg

Newton-ról úgy beszélnek, mint az egyik jelölt az MVP címre a szezon egynegyede után. Newton vezetőedzője látja, hogy miért, és nagyra értékeli a hangulatot, de nem tervezi azt, hogy a hétvégén kampányol feltételezett szavazatokért.

"Próbálunk nem figyelni erre." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Jó tudni, hogy kapsz ilyen típusú elismerést -, az emberek kezdik látni a pozitív tulajdonságokat a játékosban - de megpróbálunk továbbra is összpontosítani. A dolog, ami sokkal fontosabb, mint bármi más, az a győztes meccs."

Newton egyetértett vele.

"Ez most nem fontos. Ez lényegtelen." mondta az országos hangulatról. "Nem akarok tiszteletlen lenni senkivel sem, de mi csak négy játékon vagyunk túl a remélhetőleg 19 hetes szezonban."

Egy 19 hetes szezon a Super Bowl-t jelentené, és a Panthers jól kezdet ehhez, a bye week előtt 4-0-al állnak. Newton játéka, amit most az ötödik évében mutat, legfőbb oka az erős kezdésnek.

"Ez a legteljesebb játéka, ahogyan végrehajtja a dolgokat, az utasításai a meccsen, és amit csinálunk a támadó oldalon." mondta Rivera, amikor megkérdezték Newton karrierjének legjobb teljesítményéről. "Megérti, hogy az emberek hogyan próbálnak támadni, majd a legjobb helyzetbe hoz minket a sikerhez. A döntéshozatalban - és egy csomó dologban, amit a vállára raktunk - egy csomó mozgásteret adtunk neki azzal, amit most csinálunk, és láthatod a hatékonyságát. Érti. Tudja."

És Newton, becsületére legyen mondva, azt is tudja, hogy még mindig van hova fejlődnie.

"Még mindig vannak dolgok, ha megnézel egy videót, hogy úgy érzed, tudsz még javulni, és ez a nagy dolog ebben a játékban. A tökéletes játék még mindig előtted van." mondta Newton.

Pontosan mit is tud jobban?

"Mindig azt mondom - következetesség. Tudni, mikor és mikor nem kell bizonyos dolgokat megtenni, és kell a jó technika. Nagyszerű lábmunka a zsebben, bízni a védelemben, ismerni a védelmet. Rendkívüli módon összedolgozva az offense-el." mondta Newton.

A következő napokban Newton-nak lehetősége lenne rá, hogy más dolgokra is gondoljon, sok egyéb mellett az étkezésre és a szórakozásra.

Mégsem engedi az elméjét túl messzire kóborolni attól, ami a láthatáron van a Panthers számára.

"Megyek, meglátogatok egy pár éttermet Atlantá-ban - egy reggeli imádó srác vagyok. Töltök némi kellemes időt a családdal. Talán megnézem a legfiatalabb öcsém meccsét." mondta Newton. "És megpróbálok feltöltődni - szellemileg és fizikailag is. Bevágok pár szelet pizzát és ilyesmiket, de ez csak a ma estére terv vagy csütörtökön, talán pénteken. De szombaton, vasárnap már muszáj, hogy eltávolodjak az asztaltól egy kicsit. Úgy tervezem, nagyszerű lesz, mint mindenki másnak, de profiként kell viselkednem, és továbbra is szem előtt tartom, hogy készen kell állnom, ha visszatérünk."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: espn.go.com