Kiderült, hogy miért nem megy Peyton Manning-nek

5c23ec1b-1555-41bd-8ba6-616ceb1c13d2.jpgPeyton Manning a tegnapi mérkőzésen megdöntötte Brett Favre rekordját és a liga történetének legtöbb passzolt yardjával rendelkező irányítója lett.

A Kansas City Chiefs elleni mérkőzést interceptionnel kezdte meg egy passzal átlépte a 71.838 yardot. Erre a pillanatra sokáig emlékezni fog de a mérkőzés hátralevő részét biztosan el akarja majd felejteni.

A rekorddöntés után minden elromlott. Manning 20 passzkísérletéből csak 5 volt sikeres, 35 passzolt yardnál, 0 touchdownnál és 4 interceptionnél járt amikor a második negyedben lecserélték Brock Osweiler-re.

Manning pályafutása során először 0.0-s QB Rating-el zárt egy mérkőzésen. A mérkőzést követően a csapat vezetőedzője Gary Kubiak bejelentette, ha Manning egészséges akkor továbbra is Ő a csapat kezdő irányítója.

Eddig senki sem beszélt sérülésről bár azt mindenki tudta, hogy valami nagy probléma van az irányítóval. Mostanra kiderült, hogy az irányító jobb lábában részleges elszakadt a plantar fascia.

Ez egy kötőszövet ami a sarkat összeköti a lábujjakkal. A rossz vérellátottság miatt ez egy lassan gyógyuló sérülés és a szakadás gyulladást okoz. Manning nem tud rendesen beleállni a dobásokba.

692405bc-8dab-407f-901e-2931d6780484.jpg

A korábbi rossz mérkőzésekre ez azonban nem ad választ mert a hírek szerint Manning csak a múlt heti mérkőzést követően jelezte, hogy valami probléma van a lábával. Kubiak a nyilatkozatában elismerte, hogy hibáztak és nem szabadott volna játszatni Manning-et.

A Manning család számára nem simeretlen a sérülés mert Eli is hasonló problémával küzdött 2009-ben. A Giants irányítójánál nem részlegesen hanem teljesen elszakadt a kötőszövet és némileg furán hangzik de a teljes szakadás sokkal jobb ebben az esetben mert kevésbé hátráltatja a játék a során.

A Broncos most biztosan pihentetni fogja Manning-et és Osweiler fog kezdeni a Bears elleni következő mérkőzésen. Műtétről egyelőre nem beszélnek de ha meg kell operálni a Broncos irányítóját akkor biztosan nem fog pályára lépni a szezon hátralevő részében.

(nfl.com, Fotó: twitter.com)