Panthers 27 - Titans 10

Szóval Josh Norman, milyen érzés a 9-0?

"Olyan, mintha még mindig rengeteg munka állna előttünk." mondta Norman. "De 9-0 - ennél jobban nem lehet csinálni ebben a pillanatban."

Norman és defensive társai "lenullázták" a második félidőben vasárnap délután a Nissan Stadium-ban a Tennessee offense-ét, míg a Carolina offense az első félidei formáját visszaszerezve bebiztosította a 27-10-es diadalt.

A Panthers 14-10-re vezetett a félidőben, ahogy az egész meccsen, de a Carolina teljesen átvette az irányítást a harmadik negyed végén. A defense három alkalommal kényszerítette 3&out-ra ellenfelét, az offense pedig három alkalommal szerzett pontot, megfűszerezve a győzelmet egy futás-orientált drive-al, amit Cam Newton TD futása zárt le kevesebb mint három perccel a meccs vége előtt.

"Agresszívek és kemények voltak." mondta a Panthers vezetőedzője, Ron Rivera. "De meg tudtuk tartani a higgadtságot, folyamatosan nyugodtak voltunk és megcsináltunk néhány módosítást."

A Panthers egyszer sem volt hátrányban, de nem is vezetett több mint labdabirtoklással, amíg Graham Gano be nem rúgott egy 19 yardos mezőnygólt 09:06-al a vége előtt. Gano-nak egyébként volt egy 48 yardos rúgása is a harmadik negyed végén.

A Carolina védelme megadta az alaphangot a második félidőben a safety Kurt Coleman interception-jével és a három egymást követő 3&out-al, a Panthers az utolsó percig irányította a meccset.

"Megvolt a lendület, különösen Coleman interception-je után, és tudtuk táplálkozni belőle." mondta a defensive end Kony Ealy, aki a harmadik egymást követő meccsén szerzett sack-et. "Laposan jöttünk ki az első félidőben. Tudom, az edzők azt várják tőlünk, hogy teljes tempót diktáljunk az egész meccsen, szóval ezt ki kell javítani. De a második félidőben feljavultunk, és volt pár labdaszerzésünk, az offense pedig nagyszerűen megcsinált minden játékot és pontokat szerzett."

Már Gano második mezőnygólja után, 20-10-nél az offense a dolgokat stílusosan fejezte be. A tight end Greg Olsen, aki a Panthers legjobbja volt nyolc elkapással és 80 yarddal, nyolcadik és egyben utolsó sikeres játéka egy egykezes elkapás volt, amit a feltüzelt Newton-tól kapott. A Panthers ezután a futójátékra koncentrált, egymás után kilenc alkalommal cipelte a labdát. A running back Jonathan Stewart, aki 91 yardot ért el a meccsen, ötször futott ebben a drive-ban, amit Newton egy 2 yardos TD futással zárt le 02:42-el a vége előtt.

"Ő egy nagy, kemény srác, aki tud futni, és egy igazi versenyző típus." mondta a linebacker Luke Kuechly, aki a Panthers legjobbja volt nyolc szereléssel és Newton touchdown-ja utan kierőszakolt egy fumble-t, amit a defensive tackle Kawann Short szerzett meg.

"Ez a legfontosabb dolog, amit szeretek Cam-ben -, hogy hajlandó versenyezni." folytatta Kuechly. "Láthattuk a TD futásánál. Egy pár srác megütötte, de folyamatosan harcolt, kapaszkodott és képes volt beérni az end zone-ba."

Newton a karját használta a meccs elején, az első 11 passzkísérlete sikeres volt - a leghosszabb sorozat pályafutása során - amivel az offense szépen haladt, de Stewart fejezte be a nyitó drive-ot egy 16 yardos TD futással. Newton kétszer passzolt Olsen-hez az ezt követő drive-ban, miután háromszor jatszottak össze a nyitó labdabirtoklás során, de egy másik tight end fejezte be a drive-ot. Ed Dickson megszerezte első touchdown elkapását a szezonban 1st&goal-nál az 1 yardos vonalról.

"Az első két drive olyan tiszta volt, amilyet nem játszottunk már egy ideje." mondta Olsen. "Ez egy igazán jó módja annak, hogy elkezdjünk egy meccset."

Az egyetlen probléma az volt, hogy a Titans majdnem kiegyenlített, tartotta a Carolina-val a lépést. A Tennessee, a gyorsan fejlődő újonc QB Marcus Mariota irányításával válaszolt a Carolina első pontjaira egy 82 yardos drive-al, amit egy 25 yardos touchdown futással Dexter McCluster fejezett be.

A Titans a Carolina második pontszerzésére egy 45 yardos mezőnygóllal válaszolt, amivel 14-10 lett az eredmény a második negyed felénél - az állás pedig nem is változott a félidőig, miután Ted Ginn, Jr. 87 yardos punt visszahordását egy perccel a félidő vége előtt érvénytelenítették szabálytalanság miatt.

"Követtek bennünket egy-két alkalommal, és van egy nagy, fiatal irányítójuk, aki tanulás és fejlődik és van néhány playmaker körülötte." mondta Rivera. "Használták a tight end-jeiket az elején és megvertek minket egy-két alkalommal, McCluster pedig jó használta ki a gyorsaságát. Csináltunk egy pár módosítást, amivel lefogtuk őket, belül tartottuk őket és a zsebben tartottuk az irányítót is."

A változások szinte azonnal eredményre vezettek a második félidőben, Coleman interception-t szerzett a Tennessee első labdabirtoklásában a második félidőben, és a Panthers ezután már hengerelt az újabb győzelemért.

"A 9-0 egy nagyszerű alap," mondta Coleman, "de készen állunk a következő lépésre."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: charlotteobserver.com