Regular season week 14: Giants 31 Dolphins 24

Egy három meccses rossz sorozatból sikerült kimászni, hiszen játékosaink nyerni tudtak Miamiban és ezzel életben tartották a rájátszásra való reményeket. Csapatunkon kívül az NFC East élén a Washington Redskins és a Philadelphia Eagles is 6-7-es mérleggel áll, így továbbra is nyílt csatára számíthatunk.

Jól kezdtünk, Landon Collins egy kierőszakolt fumble-vel nyitott, Dion Sims kezéből ütötte ki a labdát. A turnovert mezőnygólra sikerült váltani, amire a Dolphins rögtön egy touchdownnal válaszolt. Szerencsére jött a válasz és egy gyors drive után Rueben Randle az end zone-ban kapta el Manning átadását. Ezután némi lélegzetvételnyi előnyhöz jutott a Miami, egy touchdownt és egy mezőnygólt is elértek, de az offense-t ez sem gátolta megy egy újabb TD-ben, Will Tye élete első 6 pontot érő átadását szerezte meg a profik közül. További érdekesség, hogy a Stony Brook egyetemről jövő játékosok esetében ez még senkinek sem sikerült. A második játékrészt ellenfelünk kezdte jobban, Kenny Stills egy 47 yardos touchdown elkapással vétette magát észre. Szerencsére több pontot már nem sikerült szerezniük, a két bravúros Beckham TD-re nem volt válasz.

Eli Manning pályafutása egyik legjobb mérkőzésén van túl, 337 yardot passzolt és a 4 touchdown mellé mindössze 4 elrontott átadása volt. Pontosságával természetesen franchise rekordot is döntött. Ha így folytatja statisztikailag a legjobb idénye lehet a 2015-ös. Szokás szerint hasonló jó napja volt Odell Beckham Jr-nak is. Láttunk tőle egy 84 yardos játékot, amit ugyan elnézett a Dolphins defense, de nagy szükség volt elkapónk gyorsaságára is. Az igazán nagy bravúr azonban a másik elkapás volt, mikor is a játékvezető lazán incomplete-nak ítélte a passzt. A visszajátszásokból azonban láthattuk, hogy a WR mindkét lába lenn volt és a labdát is magánál tudta tartani. Végre Rueben Randle-re sem lehetett panasz, Dwayne Harris és Will Tye pedig hozta a szokásost. Végre valamelyest futójáték is volt, Rashad Jennings kezdte megtalálni önmagát. Persze erre számíthattunk is, a Miami védelme nem remekelt eddig a futások megállításában. Andre Williams viszont mélypontot, használhatatlan volt és egyszer a labdát is elhagyta.

A védelem az első félidőben nagyon sok tackle-t hibázott el, ami két TD-t is eredményezett. Védőink képtelenek voltak megtartani Lamar Millert, néhol egészen szánalmas módon próbálták szerelni a futót. Tannehillen is lehetett volna nagyobb nyomás, látszott rajta, hogy hibára lehet kényszeríteni, de ez nem sikerült. Jason Pierre-Pault is hátráltatta, hogy jobb kezével nem tud belekapaszkodni az ellenfélbe, de ennek ellenére nem lehetett rá panasz. Jordan Cameron elejtett labdáját ő szedte össze és összességében ő tudja a legnagyobb nyomást kifejteni az ellenfél irányítóján. A játékot nem minden esetben tudja megcsinálni, de megosztja a támadófal figyelmét amit csapattársai dolgát is megkönnyíti. Sajnos rajta és Robert Ayers-en kívül leginkább csak töltelékjátékosaink vannak a védőfalban, egyedül Cullen Jenkins tud villogni néha. A special teamben Josh Brownnak ismét volt egy hosszú elhibázott kísérlete, de szerencsére ennek nem lett következménye.

Izgalmas összecsapást láthattunk, amit a semleges nézők is biztosan élveztek. Nagy adok kapok volt, de a második félidőre valamelyest sikerült átvenni az irányítást és végre jól le tudtunk zárni egy mérkőzést. Ez sem volt tökéletes teljesítményt, de a fő a győzelem. Egy hét múlva az év egyik legnehezebb meccse vár ránk, a veretlen Carolina Panthers látogat New Yorkba.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu