Falcons 20 - Panthers 13

Vége a veretlenségnek.

A Carolina Panthers elszenvedte az első vereségét ebben a szezonban vasárnap az Atlanta Falcons ellen, amikor 20-13-ra kikapott a Georgia Dome-ban a 16. héten. A vereséggel véget ért a harmadik leghosszabb alapszakasz győztes széria az NFL történetében, 18 meccs után.

"Ez kiábrándító." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Nem a képességeink alapján készültünk, nem a képességeink szerint játszottunk. De elismerés illeti őket. Nem voltunk elég jók, mint csapat, ez a lényeg."

A negyedik negyedben, amikor az Atlanta irányítója, Matt Ryan elejtett egy shotgun snap-et, amit a cornerback Josh Norman szerzett meg és visszavitt az Atlanta 36 yardos vonaláig, úgy nézett ki, nem csak a labda csúszott ki a kezei közül.

A Falcons 14-10-re vezetett 9:36-al a meccs vége előtt, és ez malőr 3rd&10-nél adott a Carolina-nak egy kiváló lehetőséget arra, hogy fordítson. Ez volt az a változás, amire a Panthers-nek szüksége volt, az a fajta változás, amit a Panthers kihasznált a 14 győzelemmel kezdett szezon során.

De ez egy másmilyen nap volt, másmilyen végeredménnyel.

A Panthers 47 yardos mezőnygólra kényszerült három játék után. A Falcons előnye egy pontra csökkent 07:59-el a vége előtt, de ez olyan szoros volt, amennyire a Carolina szerette volna.

Az Atlanta kicker-e, Shayne Graham értékesített egy 37 yardos mezőnygólt, így a Falcons 17-13-ra vezetett 02:23-al a vége előtt. Az irányító Cam Newton passzát a tight end Greg Olsen elejtette 4th&5-nél, de a Panthers kapott még egy esélyt, miután Graham rúgott egy 54 yardos mezőnygólt, hét pontra növelve a különbséget 1:35-el a meccs vége előtt.

"Nem tettünk semmit ellene." mondta Newton.

Egy 19 yardos Phillybe Brown elkapás után a Falcons defensive end-je, Vic Beasley egy sack során kiütötte Newton kezéből a labdát, amit a defensive end Adrian Clayborn szerzett meg, bebiztosítva az Atlanta győzelmét.

"Ez is megmutatta, hogy milyen meccs volt - csináltunk valami pozitív dolgot és aztán megtorpantunk." mondta Newton. "De tudjuk, mit kell tennünk. Nem fogunk sajnálni magunkat. Talpra állunk, és nem hagyjuk, hogy ez újra megtörténjen."

Az elején a Carolina úgy nézett ki, mint egy csapat, amely készen áll arra, hogy megnyerje a 15. meccsét a szezonban. A Panthers kezdte meg a pontszerzést a meccs első drive-jában, egy 11 játékból álló, 80 yardos TD drive-ot vezetve. Newton szinte érintetlenül futott középen egy 8 yardos TD-t.

A Falcons már készen áll arra, hogy felküldje a punt csapatot, miután öt yardot vesztettek az első drive három játékában, de a cornerback Charles Tillman unnecessary roughness szabálytalansága, amit Roddy White ellen követett el, életben tartotta a drive-ot.

"Nekem profiként meg kell tartani a higgadtságomat, és nem hagyhatom, hogy idáig fajuljanak a dolgok." mondta Tillman. "Ez egy önző játék volt a részemről."

Az Atlanta kihasználta ezt, négy harmadik down-os szituációt is sikeresen abszolválva, egy 16 játékból álló, 80 yardos TD drive-al egyenlítettek a második negyed elején.

"Ez jelentős." mondta Rivera a büntetésről. "De már semmit sem tehetünk ellene. Volt egy pár harmadik down, ahol le kellett volna küldeni őket a pályáról, de nem tettük meg, és szereztek egy TD-t."

A Panthers-nek esélye volt megszerezni a vezetést az első félidő végén, de Newton-t -16 yardon sack-elték 2nd&1-nél az Atlanta 21 yardos vonalán és a Carolina végül kénytelen volt punt-olni.

Graham Gano felhozta a Panthers-t egy 33 yardos mezőnygóllal a harmadik negyedben, de a Falcons egy figyelemre méltó játékkal válaszolt, amely végül meccset eldöntő játéknak bizonyult.

3rd&13-nál Ryan kiforgott a zsebből és elég ideje volt arra, hogy indítson egy mély passzt a wide receiver Julio Jones felé. A linebacker Luke Kuechly és a safety Kurt Coleman szorosan védekezett, de Coleman megcsúszott, Jones pedig átnyúlt Kuechly felett, egy hihetetlen 70 yardos TD elkapást szerezve.

"Matt feldobott egyet oda, és Julio egy nagyszerű játékot csinált belőle." mondta Kuechly. "Azt hittem, hogy jó helyzetben vagyok, de felment, és megszerezte a labdát."

Ez a touchdown 3rd&long-nál az egyik volt sok harmadik down-os játék közül, amit a Falcons sikeresen megoldott, a nap végén ez a statisztikájuk 9/15 volt.

"Sokkal jobban kell végrehajtanunk a játékokat, mint ahogy ma tettük." mondta a linebacker Thomas Davis. "Sokkal több játékot megcsináltak, és ez a lényege ennek a játéknak."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: torontosun.com