JPP: megy vagy marad?

Egyre közelebb van a szabadügynök piac kezdete, így újabb és újabb pletykák kelnek életre. Az egyik ilyen volt az, hogy Prince Amukamara valószínűleg leteszteli a marketet, de ugyanez lehet JPP-vel is. Lássuk a vele kapcsolatos hírmorzsákat.

Ellentétes információkat olvashattunk róla. Az egyikben azt írják, hogy szinte biztosan távozik, csapatunk nem is próbálja megtartani, míg egy másik hír szerint minél hamarabb megpróbáljuk megtartani, azonban minél kisebb összegért. Tavaly franchise taget kapott és a hosszútávú szerződést is aláírhatta volna, azonban július. 4-i balesete mindent megváltoztatott. Tavaly a szezon közben tért vissza és 7,3 millió dollárt foglalt el a fizetési sapkából, ennél kevesebbet próbálnánk ajánlani neki. A játékos és ügynöke álláspontja azonban más lehet és nagy pénzt szeretnének zsebre tenni a következő években. Ha pedig kijut a piacra, akkor biztosan lesz olyan csapat aki olyan összeget ajánl neki, amivel nem lenne érdemes versenyezni.

Az biztos, hogy a defensive end domináns defensive end tudott maradni, meg tudja verni a vele szemben álló támadó falembert és nyomás alatt tudja tartani az ellenfél irányítóját. Viszont gyakorlatilag egy kezes játékos lett, a szereléseket rendszeresen elhibázta. Az offseasonban újabb kézműtéten esett át, aminek az volt a célja, hogy 2016-tól a mérkőzéseken a kezén lévő nagy kötés nélkül is játszani tudjon. Persze így is rizikós lenne neki nagy pénzt ajánlani...

Azt már korábban is leírtam, hogy tetszett a mentalitás amivel pályára lépett és hatással volt a védőfal játékára is, elsősorban Robert Ayers élvezte a jelenlétét. Viszont nem szabad túlfizetni, nem lehet már rá franchise játékosként tekinteni, inkább át kell adni más csapatnak a lehetőséget arra, hogy súlyos milliókat adjon neki. Egyre gyakrabban dobják be Olivier Vernon nevét is mint lehetséges érkező, aki Pierre-Paul utódja lehet, persze előbb inkább várjuk meg a következő néhány hetet és a piac nyitását, mert sok dolog történhet ezekben a napokban is.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Fotó: gossipextra.com