A Patriots szerződtette Terrance Knighton-t

"Pot Roast" kikerült a szabadügynökpiacról. Tegnap bejelentették, hogy a New England Patriots szerződtette a szabadügynök defensive tackle Terrance Knighton-t. A bejelentés szerint a védőfalemberrel egyéves szerződést kötöttek amely 4.5 millió dollárról szól.

A Patriots mellett a játékos korábbi csapata, a Washington Redskins is tárgyalt vele de végül a Pats ajánlatát fogadta el. A Patriots valószínűleg többet ajánlott neki mert lecsúszott a korábbi kiszemeltjéről. A csapat elsőszámú célpontja Nick Fairley volt de a Detroit Lions korábbi defensive linemanje végül a New Orleans Saints csapatát választotta.

Knighton-nak nincs szerencséje a szabadügynökpiacon. Tavaly a piac legjobb játékosai között rangsorolták de csak egyéves, 4 millió dolláros szerződéssel tudta eladni magát. Az azt megelőző két évben pedig a Denver Broncos játékosa volt akik kétéves, 4.5 millió dolláros szerződéssel alkalmazták.

A tavalyi offseasonban a legjobb lejáró szerződésű játékosok között emlegették így akkor nagy meglepetést okozott, hogy aláírta a Redskins egyéves kontraktusát. Az ilyen meglepően alacsony összegű és rövid terminusú szerződéseknek általában az az üzenete, hogy a játékos nem kapott az igényeinek megfelelő szerződést így egy rövid megállapodással eltólja a tárgyalásokat egy évvel.

Egy újabb szezon után nagyobb eséllyel indul a jó szerződésért ha be tudja bizonyítani, hogy egy új és ismeretlen környezetben is képes a jó teljesítményre. Hát ez most sem jött be neki.

Knighton-t a Jacksonville Jaguars választotta ki a 2009-es Draft harmaidk körében és a negyedik éves 1.3 millió dolláros eszkalátorral együtt is 3.32 millió dolláros szerződést kapott. Ha az idei szerződést is beleszámoljuk (végülis aláírta) akkor a tackle 16.32 millió dollár összértékű szerződéseket kapott a profi pályafutása alatt.

A sorozatos rövid intervallumú és alacsony összegű szerződéseket tekintve felmerül a kérdés, hogy Knighton-t vajon alaposan túlértékelték a tavalyi év elején vagy Ő testesíti meg a minden GM álmát, egy megbízható és olcsó játékost.

(nfl.com, Fotó: twitter.com, twitter.com, zimbio.com)