Milyen posztokra válasszanak a Drafton: New York Jets

A New York Jets a tavalyi szezonnak új general managerrel és vezetőedzővel vágott neki Mike Maccagnan és Todd Bowles személyében. A csapat sokkal jobban játszott mint Rex Ryan utolsó éveiben de most sem jött össze a rájátszás mert a korábbi mester elleni utolsó fordulós vereséggel lemaradtak a playoffról.

A szezon előtt Geno Smith számított a Jets kezdőirányítójának de jött IK Enemkpali aki egyetlen ütéssel eltörte Smith álkapcsát és megmentette a Jets szezonját. Kényszerűségből a veterán Ryan Fitzpatrick-nek kellett játszani aki pályafutása legjobb szezonját futotta.

A szezon után lejárt a szerződése és a jó teljesítmény miatt alaposan megnőttek az igényei. Top irányítófizetést akar magának így jelenleg csak Smith és a tavalyi újonc Bryce Petty áll a csapat rendelkezésére. A csapat irányítóposztja finoman szólva sem megoldott de nem a Draftról fogják orvosolni a problémájukat.

A legjobb playoffról lemaradó csapatként a 20. választás jogát birtokolják de biztosan nem fognak QB-t húzni az első körben. Brian Hoyer-t emlegetik a Jets-el kapcsolatban de a Texans irányítójával nem oldanák meg a problémát, igazából csak többen lennének. Ha Fitz-el nem tudnak hosszabbítani akkor a Tampa Bay Buccaneers tartalékirányítójának, Mike Glennon-nak a megszerzésével többre menne a csapat.

Jets
Hosszabbított Érkezett Távozott
TE Kellen Davis MLB Bruce Carter ILB Demario Davis
LB Erin Henderson RB Matt Forte NT Damon Harrison
RB Bilal Powell DE Jarvis Jenkins RB Chris Ivory
NT Steve McLendon WR Jeremy Kerley
RB Khiry Robinson RB Stevan Ridley
CB Antonio Cromartie
OT D'Brickashaw Ferguson

 

A Jets védőfala igen domináns volt az utóbbi években de a linebacker sorukra ráfér az erősítés. Outside linebacker kiválasztásával javítaniuk kell a pass rushon és egyáltalán nem lenne meglepő ha linebacker érkezne az első napon.

A fizetési sapka miatt nincs irigylésre méltó helyzetben a Jets GM-je mert jelenleg csak 20 ezer dollár szabad hellyel rendelkeznek. Hogy helyet képezzenek le akarták csökkenteni az elpusztíthatatlan offensive tackle D'Brickashaw Ferguson szerződését de miután a falember átgondolta a lehetőségeit a visszavonulás mellett döntött.

A vezetőség Ferguson helyére megszerezte a Denver Broncos tacklejét Ryan Clady-t. Clady a csapat korábbi tacklejével ellentétben azonban nem a legbiztosabb választás. Képességei alapján stabil kezdőnek számít de sérülés miatt az utolsó három szezonjából majdnem két teljes szezont ki kellett hagynia.

Tegyük fel, hogy egészséges lesz és kezdeni tud a fal bal oldalán de a jobb tackle posztja továbbra sincs megoldva. Az első körben komolyan meg fogják vizsgálni a lehetséges OT jelölteket. Minden jel szerint OT vagy linebacker fog érkezni az első és második körben. Sőt inside és outside linebacker draftolásával meglehet az első három kör.

Hiányposztot jelent még a tight end és a cornerback poszt is. Tight end poszton játszó játékosból azért bőven akad a Jets rosterén de hiányzik az igazi átütőerő. Top játékos idén sem fog érkezni mert nehéz elképzelni, hogy a korai körökben tight endet húznak majd.

Cornerback posztra tavaly visszahozták két korábbi játékosukat Darrelle Revis és Antonio Cromartie személyében de utóbbitól egy szezont követően már meg is váltak. Revis mellett ott van még a korábbi elsőkörös, de eddig alulteljesítő Dee Milliner és a fiatal Marcus Williams, Dexter McDougle és Kendall James hármasa. Ide is elférne az erősítés de a többi megerősítésre szoruló poszt miatt csak a késői körökben várható érkező.

Legnagyobb hiányposztok: OT, edge rusher, ILB, TE, CB

Pickek: 6

Draft pick: Kör 1 (20), Kör 2 (51), Kör 3 (83), Kör 4 (118), Kör 7 (241), Kör 7 (235)

 

Mock draft választottak:
Daniel Jeremiah: Reggie Ragland, LB, Alabama
Charles Davis: Leonard Floyd, LB, Georgia
Bucky Brooks: Taylor Decker, OT, Ohio State
Lance Zierlein: Robert Nkemdiche, DT, Ole Miss
Chad Reuter: Jaylon Smith, OLB, Notre Dame

 

Akikkel kapcsolatba léptek:

Jerell Adams, TE, South Carolina
Mackensie Alexander, CB, Clemson
Vonn Bell, S, Ohio State
Jonathan Bullard, DT, Florida
Juston Burris, CB, North Carolina State
Vernon Butler, DT, Louisiana Tech
Shilique Calhoun, DE, Michigan State
Joe Dahl, OG, Washington State
Riley Dixon, P, Syracuse
Kyler Fackrell, LB, Utah State
Leonard Floyd, LB, Georgia
Jakeem Grant, WR, Texas Tech
Christian Hackenberg, QB, Penn State
Tom Hackett, P, Utah
Willie Henry, DT, Michigan
Germain Ifedi, OG, Texas A&M
Austin Johnson, DT, Penn State
Deion Jones, LB, LSU
Matt Judon, DE, Grand Valley State
Jayron Kearse, S, Clemson
Shaq Lawson, DE, Clemson
Paxton Lynch, QB, Memphis
Mike Matthews, C, Texas A&M
Jalen Mills, S, LSU
Victor Ochi, DE, Stony Brook
Keenan Reynolds, RB, Navy
Hassan Ridgeway, DT, Texas
A'Shawn Robinson, DT, Alabama
Rashard Robinson, CB, LSU
Ryan Smith, CB, North Carolina Central
Joel Stave, QB, Wisconsin
Lawrence Thomas, DT, Michigan State
Cody Whitehair, OG, Kansas State
Wendall Williams, WR, Cumberlands
Scooby Wright III, LB, Arizona

nfl.com, Fotó: chicagonow.com, profootballspot.com, twitter.com, bleacherreport.com