Ron Rivera értékelte a rookie minicamp-et

A Carolina kétnapos rookie minicamp-je befejeződött, a Panthers-nek meg kell hoznia néhány döntést a próbajátékosokkal kapcsolatban, aki részt vettek.

Jelenleg öt helyen elérhető a 90 fős keretben és néhány próbajátékos jó benyomást keltett. De a Panthers nem érzik annak szükségességét, hogy elérje ezt a határt a hétvégén.

"Elérheted a 90-et rögtön, de akkor ki kell vágni valakit, akit igazán szerettél, valakit ebből a mini táborból." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Bizonyos fokig próbáljuk elkerülni az ilyen helyzetet. Volt néhány srác a folyamat során, aki tetszett nekünk. Leülünk és beszélgetünk róluk az edzőkkel és ellenőrizzük az orvosi történetüket. Vannak karakter dolgok, amiket szintén ellenőrizni fogunk. Ellenőrizni fogjuk, hogy a fiúk akik tetszenek nekünk, illenek e abba, amit csinálunk, és beleillenek e a kultúránkba."

A Duke tight end-je, Braxton Deaver:

"Tetszett, amit (Braxton) csinált. Szépen asszimilálódott az offense-el, úgy tűnt, hogy megértette és felfogta, mit szerettünk volna csinálni szellemileg és csinált néhány jó dolgot atlétikailag is. Egy későbbi vita tárgya lesz ma."

A 2015-ös gyakorló csapat tagja, a defensive end Rakim Cox:

"Nagyon tetszett, amit láttunk Rakim-tól. Robbanékony, jól használja a kezét. Egyetlen dolog vele kapcsolatban, hogy kell neki a lehetőség. Meg tudtuk tartani őt a gyakorló csapatban, megmutatta a fejlődést. Tavaly az év végére akár aktív is lehetett volna. Megmutatta nekünk, hogy megérdemli a lehetőséget. Izgatottak vagyunk miatta és várjuk, hogy jöjjön és versengjen az OTA és a minicamp során."

A különbség a receiver Damiere Byrd esetében:

"Nagyjából nyolc kiló. Tetszik neki az a tény, hogy mindenki úgy gondolja, hogy nagyobbnak látszik. Van egy csomó önbizalma, és most szép munkát végzett, keményen dolgozott az edzés során. Kaptunk egy esélyt, hogy megnézzük kedden - az első nap, amikor megnéztük a játékosokat - és azt hiszem, jó munkát végzett ott és szép munkát végzett ma. Az egyik dolog, ami valóban érdekes volt, az irányítás, amit jó volt látni. Nagyon ritkán látsz elkapókat így fellépni, mint őt."

A cornerback versenyről:

"Most kezdődik. Amikor ezek a srácok elkezdenek dolgozni a jövő héten a veteránokkal, akkor kapunk egy lehetőséget, hogy megnézzük újra együtt őket kedden. Amint elkezdődik az OTA és minicamp, meglátjuk, hogy alakul a verseny. A legnehezebb az, hogy óvatosnak kell lenni az edzésekkel kapcsolatban, mert vannak olyan szabályok, amelyek nem tesznek lehetővé bizonyos dolgokat. Egy nagy részét a technikának nem tudod megnézni az OTA és a minicamp során, így valóban a tapasztalatainkra kell alapozni."

Egy szabadügynök cornerback igazolásáról:

"Ha teszünk is valamit, majd a későbbiekben. Most jól állunk. Örülünk annak, amit láttunk az elmúlt két edzésen. Kaptunk egy esélyt, hogy valóban megnézzük a fickókat az egyéni gyakorlatokban és azt gondoljuk, hogy csináltak jó dolgokat."

A vállműtét utáni játékosokról:

"Nagyon korlátozott lesz. Ez az egyik olyan dolog, amivel óvatosnak kell lenni. Kedden le kellett lassítani Luke-ot (Kuechly) egy kicsit. Tudjuk, hogy Luke milyen és ugyanez volt egy pár másik sráccal kapcsolatban os. Philly Brown volt a másik srác, aki megpróbált nagyobb szerepet vállalni, mint kellett volna. Le kell lassítani a srácokat és biztosnak kell lenni abban, hogy követik a protokollt, hogy mit tehetnek meg, mit tudnak megtenni és mit kell megtenni."

A defensive end-ek:

"Jól érezzük magukat a defensive end-ekkel kapcsolatban. Nincs okunk arra, hogy ne így legyen. Ha visszatekintünk és megnézünk néhány meccset, amit játszottunk, játszottunk egy pár meccset a két veterán defensive end nélkül és megnyertük ezeket a meccseket. Ott voltak a fiatal srácok és jól játszottak. Volt egy meccs, ahol (Ryan) Delaire, (Wes) Horton, Mario (Addison) és Kony (Ealy) játszottak -  és nyertünk, négy sack-ünk volt a meccsen. Úgy érezzük, hogy hatékonyak lehetünk, bármilyen kombinációban is rakjuk fel őket a pályára, és nagyon várjuk, hogy az egész egység kimenjen a pályára, együtt dolgozzanak, amikor eljutunk az OTA-minicamp fázisba. Néhány évvel ezelőtt nem voltak bizonyított fiatalembereink. Kony nem bizonyította, hogy képes rá; Mario éppen azzá fejlődött, aki most lett. Wes szintén egy fiatal srác volt, aki tanult és fejlődött. Az egyetlen állandó Charles (Johnson) volt."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: twitter.com