Öt kiemelkedő teljesítmény a Panthers - Ravens meccsen

QB Cam Newton

Newton a meccs első és saját egyetlen drive-ját vezette. A Panthers no-huddle offense-el támadott és 6 passzából 5 volt sikeres, 36 yardot dobott összesen - az egyetlen sikertelen passza 3rd&goal-nál az elkapó Ted Ginn Jr. felé ment.

"Ki akartunk jönni, megcsinálni és megnyomni a tempót." mondta Newton.

A legutóbbi NFL MVP egy szerencsétlen ok miatt is kitűnt. Megbüntették, amiért jogosulatlan emberként a pályára lépett (hivatalosan szabálytalan csere miatt), amikor a linebacker A.J. Klein visszahordott egy interception-t több, mint 90 yardon keresztül az end zone-ba. Megtanulta a leckét.

"Egyszerűen túl izgatott voltam." mondta Newton.

WR Devin Funchess

A korábbi második körös pick szerezte a Carolina egyetlen TD-jét a meccsen egy remek 10 yardos elkapással az end zone sarkában, de a QB Derek Anderson-t is elismerés illeti, aki tökéletesen passzolt a hátsó vállához.
A Ravens cornerback-jének, Shareece Wright-nak nem volt túl sok esélye a 193 sm magas, 102 kilogrammos elkapó ellen.

"Látható a haladás, látható, mit fog hozzátenni az offense-hez most, hogy van egy kis tapasztalata." mondta a vezetőedző Ron Rivera Funchess-el kapcsolatban. "Tanulja használni azt a nagy testet."

WR Damiere Byrd

A villámgyors játékos először a visszahordó játékban mutatta meg magát. A második negyedben Byrd-nek volt egy 48 yardos visszahordása. A sebessége látható volt néhány perccel később egy 30 yardos visszahordás során is.

"Nagyszerűek voltak a blokkok és szépen elő tudtuk készíteni." mondta Byrd. "Rivera Mester mindig azt mondja, ha le szeretnénk nyűgözni, nyűgözzük le a speciális csapatban."

De a wide receiver legjobb játéka a harmadik negyedben jött el. A harmadik számú irányító, Joe Webb passzolt a bal oldalra és Byrd a védő mellett egy látványos, 35 yardos egykezes elkapást csinált.

"Ez egyike volt azoknak a játékokat, ahol látni a labdát és csak nyúlsz érte az egyik kezeddel." mondta Byrd. "Beleragadt és nagyon örültem ennek."

De Byrd nem volt elégedett azzal, ahogy a meccs véget ért. A Panthers 22-19-es hátrányban volt a two minute warning után, Byrd elügyetlenkedett egy punt-ot és a Ravens szerezte meg azt. Ez kiábrándító befejezés volt az egyébként lenyűgöző teljesítményt nyújtó fiatal elkapótól.

"Több önbizalommal hagytam el a pályát, mint amennyivel felmentem." mondta Byrd. "Az utolsó játék ellenére azt hiszem, volt egy nagyon jó meccsem."

"Lenyűgözött az erőfeszítése és a hozzáállása." mondta Rivera.

WR Brenton Bersin

Bersin a Carolina legjobb elkapója volt, hatszor vették célba, öt elkapással 69 yardot szerzett.

Életben tartott egy drive-ot a 23 yardos elkapásával 3rd&17-nél, amiben Funchess touchdown-t szerzett a következő játéknál.

Legkeményebb elkapása egy 16 yardos volt középen, amikor is kapott egy nagy ütést a safety Terrence Brooks-tól, de megtartotta a labdát. Nagy árat fizetett érte, Bersin borda sérülést szenvedett, bár Rivera-nak az volt az első benyomása, hogy ez nem komoly.

DT Eric Crume

A harmadik negyed végéig kellett várni, mire a Panthers megszerezte az első sack-et, de a defensive tackle Eric Crume végül odaért a QB Josh Johnson-hoz.

Crume kiütötte a labdát, ahogy Johnson felkészült a dobásra és lecsapott rá a Baltimore 46 yardos vonalánál.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu