Előzetes: Vikings-Seahawks (Előszezon – 2. hét)

Nem magyar emberre szabták ezt a meccset, már ami az időpontot illeti, de azért nézzük mi várható a Seahawks elleni meccsen az előszezon második hetén.

Elég korán kell kelnie, aki a Vikings soron következő mérkőzését meg akarja tekinteni, ahol idegenben a Seattle Seahawks csapatával csap össze. A magyar ember számára ideálisnak nem igazán mondható hajnali 4 órás kezdés és, hogy ez csak egy előszezon meccs nem feltétlenül ültet kis hazánkban sokakat a tv vagy a számítógépek elé, de megkockáztatom Európa nagy részén is így vannak ezzel.

Az előszezon már egy hete zajlik és szerencsére győzelemmel indítottak Mike Zimmer fiai, akik így már az ő vezetése alatt, az előszezonban 9-1 -es mérleggel állnak.

Korántsem nevezhető parádés teljesítménynek a múlthéten nyújtott teljesítmény a Bengals ellen, azért ez az ellenfélről is sokat elárulhat. Mike Zimmer eléggé nehezményezte a futás elleni védelmet, meg azt, hogy a hosszú passzokat rendszeresen megcsinálták játékosaink mellett. Ezzel egyet kell érteni, finoman szólva nem hoztuk a legjobb formánkat.

Most a Seattle Seahawks ellen lépünk pályára idegenben, akik hozzánk hasonló teljesítménnyel rukkoltak elő egy hete, már ami a pontokat illet. Ugyanis a nyugati-parti együttes is 17:16 arányban győzte le az ellenfelét, a Kansas City Chiefs-t.

Ezen a meccsen még láthatunk majd kezdő játékosokat, mármint úgy kezdő, hogy a szezonban is kezdő lesz, de többnyire majd a cserék és az ő cseréik fognak a pályán megküzdeni, a hasonló felfogásban pályára lépő hazaiakkal szemben.

Az irányítókat összehasonlítani kár, mert teljesen más kaliberek, ami a kezdőket illeti. Russell Wilson a már két Super Bowl-t is megjárt és egyet megnyerő irányító, aki magabiztosan vezeti a csapatát. Próbál kis hibával játszani. Most viszont a cseréi többet lesznek pályán és akitől jó teljesítményt várhatunk, azTravone Boykin. A legtöbb időt ő töltötte a pályán egy hete és viszonylag magabiztosan játszott, továbbá 1 TD passzt is kiosztott. Nálunk Teddy Bridgewater lesz szerintem most is a kezdő, de akár csak egy hete most is hamar átadja a helyét a cseréknek. Shaun Hill a nagy veterán mindössze egy passzát rontotta el a hétből a Bengals ellen, de nyilván tudja a jövő az nem róla fog szólni. Így, hogy  Taylor Heinicke gyakorlatilag eljátszotta az esélyét, a Bengals ellen szépen játszó Joel Stave lehet majd az, aki Hill-el harcol a csere irányító posztért. Stave hozta össze a csapat egyetlen eladott labdáját egy hete, de azt inkább írnám Fruechte számlájára, mint az övére.

Futásban már nem voltunk annyira erősek, mint arra számítottunk. Az 56 szerzett yard elég gyér, még úgy is, hogy Peterson nem játszott. Ennek ellenére pozitívum, hogy CJ Ham bemutatkozott a csapatban méghozzá nem is rosszul. A 35 futott yard indításnak nem feltétlenül rossz és szerzett egy 10 yardos futás utáni TD-t is. Mögötte Jerick McKinnon és Matt Asiata végzett. A Seahawks-nál kicsit több volt a megtett yard, igaz ott 8 játékos hozta ez össze. Itt majd csak az lesz a lényeg, hogy a Zimmer által megintett futás elleni védekezés jobban helyt álljon, mint tette azt legutóbb.

Elkapó játékosoknál nem panaszkodhatunk Adam Thielen és Charles Johnson is egy-egy szép elkapást mutatott be, utóbbi ráadásul egy 49 yardos TD elkapással is büszkélkedhetett. Ha idén jól teljesítenek, mindkettejüknek kinéz egy-egy nagyobb időtartamú és persze nagyobb összegről szóló szerződés is, legalábbis ilyeneket lehet hallani velük kapcsolatban. A legfoglalkoztatottabb elkapók az újonc Laquon Treadwell és az újonc tight end David Morgan II volt. Ketten 79 yarddal járultak hozzá az előrehaladásokhoz és fontos szituációkban álltak helyt. Akire nekünk nagyon figyelni kell az Tanner McEvoy és esetleg a Paul Richardson – EZ Nwachukwu páros, akik felé a legtöbb passz ment a Seattle első meccsén. McEvoy 3 elkapással 77 yardot gyűjtött be egy TD mellett, rá nagyon kell majd figyelni.

Tekintve, hogy a hosszú passzok védése nem mindig ment zökkenőmentesen felé kell szívnunk magunkat, főleg úgy a safety és CB poszton mert voltak megingások. Azok ellenére az újoncok jól teljesítettek, főlegMackensie Alexander és Jayron Kearse, akik egye-egy labdaszerzéssel hozták a magukat teljesítményét. Ki kell emelni még Tre Roberson-t és Trae Waynes-t is, akik szép védekezéseket mutattak be, ráadásul passzelütést is sikerült összehozniuk.

Visszahordásokból szerintem jók vagyunk, Troy Stoudermire nagyon jól teljesített ebben a Bengals ellen.Cordarrelle Patterson lehet, hogy elveszti egyetlen feladatát, ahol még értékelhetőt tud nyújtani? Majd kiderül. Itt a Seahawks-nál is figyelni kell, mert Cameron Marshall is képes meglepetést okozni, deTroymaine Pope-ot sem hagyhatjuk figyelmen kívül.

Amiben lehet esélyünk az a labdaszerzés, ugyanis a Hakws talán nem fordít elég figyelmet a labdabiztonságra. Három fumble-t is összehoztak a támadók, de a passzellopásokban is lehet keresnivalónk.

Szóval a meccs az máról holnapra hajnali 4-kor kezdődik, én szerintem kihagyom munka miatt, de ismétlésről „mindenképpen” ajánlott. Ja és persze ne felejtsük el, ha bár nem éles meccs, tétje nincs, azért Blair Walsh kicsit törleszthet a szurkolók felé, ha úgy alakul a meccs.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Fotó: seahawks.com