Peterson hónapokra, Kalil az egész szezonra kidőlt

Nagyadagban kapjuk az áldást, bár ne lennénk ennyire “szerencsések”, újabb két kezdő játékosunkat is műteni kell.

Nem mondhatnánk, hogy a football istene minket segítene mostanában. Annak ellenére, hogy 2009 óta először sikerült 2-0 -ás mérleggel indítani a szezont, meghatározó játékosaink sorra dőlnek ki.

Még a nyár végén egész szezonra kiesett a csapat kezdő irányítója, Teddy Bridgewater, majd az első meccs előtti reggelen az egyik kezdő CB, Xavier Rhodes is lesérült és heteket kell kihagynia (bár ma már kipróbálták a limitált edzést), most amikor igazán kénének a meghatározó játékosok pedig újabb két kulcsfigura dől ki.

A Packers elleni, második heti meccsen Adrian Peterson meniszkusz-sérülést szenvedett, mely először úgy nézett ki, hogy nem kell műteni, mára viszont kiderült, hogy igen és emiatt 5-6 hetet vagy még többet kell kihagynia a Future Hall of Famer játékosnak. Bár emlegetnek itt olyanokat is, hogy csak decemberre térhet vissza, vagy az egész szezont befejezte, netán még a karrierjét is? – a találgatások most is mennek, a csütörtöki műtét után okosabbak leszünk, vagy ha nem az idő múlásával mindenképp.

Ha ez még mindig nem lenne elég, akkor bejelentették, hogy Matt Kalil a kezdő bal oldali tackle pedig IR listára kerül, mert rá is műtét vár, méghozzá csípőműtét. Kalil már az első fordulóban is ilyen sérüléssel bajlódott, amire a második meccsen csak jobban rásérült. Talán ez volt az oka, hogy nem játszott csúcsformában.

Eddig négy sérülés, amiből egyelőre három végződött/végződik műtéttel. Rendesen elbánik velünk a sor.

Mike Zimmer mindenesetre pozitívan áll hozzá (próbál) a dolgokhoz és azt mondta, hogy nem fogunk leülni a sarokba és sírni, hanem tovább folytatjuk és harcolni fogunk a végsőkig. Persze mit is mondhatna az edző a szurkolók és a sajtó felé?

Én maximálisan tisztelem Zimmer edzőt, szerintem az egyik legjobb edző most a ligában és örülök, hogy annak idején sikerült őt idecsábítani.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com