Beharangozó: Panthers @ Falcons

Még nem a divízió bajnoki cím a tét a 4. héten, de a verseny az NFC South-ban már elkezdődött és az Atlanta Falcons korán vezetést szerzett.

A Panthers ezen kíván változtatni vasárnap az első divízión belüli párharc során a Georgia Dome, amely az első a három egymást követő divízión belüli meccsből a háromszoros címvédő NFC South bajnok számára.

"Abban a helyzetben vagyunk, hogy legyőzhetünk egy divízió ellenfelet és tehetünk egy lépést előre (az NFC South-ban)." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Ez egy fontos meccs."

Az Atlanta (2-1) az egyetlen csapat a divízióban, amelynek pozitív a mutatója három meccs után. A Carolina (1-2), amely elbukta a tökéletes szezont a Georgia Dome-ban tavaly egy 20-13-as vereséggel a 16. héten, most egyszerűen csak szeretne eljutni 50%-ig és így zárni a szezon első negyedét.

"Csak próbálom kiharcolni a 2-2-t - akármilyen gagyin is hangzik." mondta az irányító Cam Newton.

Az első hely a divízióban sokkal jobban hangzik, még akkor is, ha ez a maratoni futam csak most kezdődött.

"Minden a divízióval kezdődik - nyerd meg a csoportot és bejutsz a rájátszásba." mondta a safety Kurt Coleman. "Ez nagyon fontos és természetesen, abban a helyzetben, amiben vagyunk, újra a versenyben akarunk lenni. Tavaly szerencsések voltunk a 14-0-val, de ez nem az NFL, ez nem igazán így működik. Vannak jó és rossz dolgok, apály és dagály. Azt hiszem, ez a meccs egy nagy meccs a számunkra, idegenben játszunk egy robbanékony offense ellen."

A Falcons offense, az irányító Matt Ryan és az elkapó Julio Jones vezetésével vezeti az NFL-t a szerzett pontok (34,7 pont) és a szerzett yardok (448 yard) tekintetében.

A megújult támadófal segített a futó Devonta Freeman-nek és Tevin Coleman-nak létrehozni egy stabil futójátékot.

"Minden pozícióban veszélyes srácaik vannak és Matt igazán jól játszik." mondta a linebacker Luke Kuechly. "Amikor otthon játszanak, gyorsabban mozognak; a tempójuk jobb. A legjobb játékunkat kell nyújtanunk. Egy csomó önbizalommal játszanak most."

Amikor megkérdezték, hogy a Panthers elvesztette e az önbizalmát, miután az első három meccsén kétszer kikapott, Kuechly habozás nélkül elutasította a gondolatot.

"Nem így akartunk kezdeni," mondta Kuechly "de a fiúk az előttünk álló feladatra összpontosítanak."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu