Óriási Bills blama avagy hihetetlen onside kick a Jets-től (videóval)

Az alapszakasz talán legérdekesebb touchdonwját szerezte meg a New York Jets csapata a Buffalo Bills elleni utolsó alapszakasz mérkőzésén.

Majndem 3 és fél perc volt hátra a találkozóból és a Jets magabiztosnak mondható 23-3-as előnnyel rendelkezett. A mérkőzés már nem tartogatott izgalmakat de egy mezőnygól utáni kickoff azért mégiscsak emlékezetes marad mindkét csapat szurkolótábora számára.

A rövidre méretezett kickoff a Bills 14 yardos vonalán pattant le majd az endzone felé pattogott. Ez eddig nem szokatlan dolog mert a visszahordó csapat egyik játékosa ilyenkor fel szokta kapni a labdát és megpróbálja a lehető legtöbbet kihozni a helyzetből.

Na ez most azonban nem történt meg. A Bills játékosa Mike Gillislee óvatosan bekísérte a labdát az endzoneba és csak akkor kapcsolt, hogy valami probléma van amikor az egyik Jets játékos rávetette magát a labdára.

Hasonló szituációkat puntoknál szoktunk látni de ott egészen más a helyzet. A kickoff után, miután a labda megtett 10 yardot élővé válik és mindkét csapat megszerezheti. Ellentétben a puntal amikor is a visszahordó csapat egyik tagjának hozzá kell érni a labdához, hogy azt a rúgó csapat visszaszerezhesse.

A mostani találkozón a labda érintés nélkül bepattogott az endzoneban és mivel egy Jets játékos szerezte meg azt így rögtön touchdownt szerzett. Tulajdonképpen egy nagyon hosszú onside kicket csinált a csapat.

Ráadásul a rúgás előtt a Jets mezőnygólt szerzett és a kickoffnál csak akkor indul el az óra amikor hozzáérnek a labdához. Ez az érintés az endzoneban történt így az óra el sem indult. A Jets egy adott másodpercben 10 pontot írt fel a táblára ami minden bizonnyal NFL rekordot jelent.

nfl.com, Fotó: