Kinyílik idén a bostoni pénzeszsák?

free_agency.jpg

Csütörtökön hivatalosan is elindul az NFL 2017-es szezonja, méghozzá a legizgalmasabb és legköltségesebb résszel, a szabadügynök piaccal. Ekkor tájt a nélkülözőnek nem nevezhető klub tulajok (a Packers esetében az Rt) kinyitják pénztárcáikat, és megszabadulnak jó pár milliócskától. Nem kell azonban ’szegényeket’ sajnálni, év végére simán visszajönnek majd ezek a befektetések.

sc10.jpg

Ahogy a Sportrac.com listája is mutatja, a szokásoknak megfelelően ebben az időszakban az előző évben gyengébben teljesítő csapatok a főszereplők, hisz nekik van okuk erősíteni gyengécske keretüket. Idén sem lesz ez másként, ám felhívnám a rajongók figyelmét egy érdekességre, méghozzá a 6. helyen tanyázó együttesre!

Igen, nem csal a szemünk, a címvédő New England Patriotsnak idén elég sok elverni való készpénze van, ami igen csak megrémítheti a riválisokat! Bill Belichickéknek elég dohányuk van (cirka 68 millió) ahhoz, hogy újra leigazolják Martellus Bennett-et és Dont’a Hightower-t, beszálljanak az Adrian Petersonért vívott csatába, és magukhoz édesgessenek még számos nehézbombázót (Jeffery, Marshall, stb). Ami szintén a Pats malmára hajthatja a vizet, hogy a sok olyan (30+-os) játékos van a piacon, akik a bajnoki címért szeretnének harca szállni, ami a bostoni alakulat mezében szinte garantált.

bill.jpg

Ezek fényében kíváncsian várhatjuk, hogy a jobbáre csendesen üzletelgető Pats vezetőség marad a megszokott stílusonál, és feltűnésmentesen erősíti meg eddig sem gyengélkedő keretet vagy fogják a nagy pénzt és belevetik magukat a szabadügynök piac sűrűjébe. Én bevallom, az utóbbinak szurkolok! :D

Kép: theodysseyonline.com, ycyjepafazy.luservice.com