LeGarrette Blount lehet a Giants új szerzeménye?

Adrian Peterson a New England Patriots-hoz ment tegnap látogatóba, ez pedig további pletykákat szült. Szükségünk lehet egy újabb futóra, hiszen a Paul Perkins, Shane Vereen, Shaun Draughn, Orleans Darkwa négyesnél van jobb névsor is a ligában és nem is biztos, hogy mindegyikük az aktív keretbe kerül. Elsősorban egy nagy testalkatú, erőteljes running backre lenne szükségünk és LeGarrette Blount pont megfelel ennek a kritériumnak.

Kell is a javulás, hiszen az end zone környékén katasztrofálisan szerepelt a futójátékunk. A futott touchdownok számában az utolsó helyen végeztünk, mindössze 6 TD-t sikerült szerezni. 2015-ben sem volt jobb a helyzet, akkor az utolsó előtti helyen végeztünk 5 touchdownnal. 2014-ben jobb volt a helyzet, akkor 13 alkalommal jutottak el a játékosaink az end zone-ba és ezzel az összetett 12. helyen végeztünk. Abban a szezonban alapjában véve hatékonyabbak voltunk a red zone-ban, tehát egyértelmű, hogy az erős futójáték megosztaná az ellenfél védelmének a figyelmét is.

Blount statisztikailag a legjobb évét zárta, pályafutása során másodszor jutott 1000 yard felé és 18 touchdown van a neve mellett. Igaz azt is hozzá kell tenni, hogy 3,9 yardos átlaggal futott, ami a legjobb esetben is csak átlagosnak tekinthető. Azt is figyelembe kell venni, hogy 31 éves lesz, ez pedig kritikusnak számít a futóknál. Ezen a poszton könnyebben elhasználódnak a játékosok és bármikor jöhet egy visszaesés Blountnál is.

Nagy pénzt tehát semmiképp sem adnék neki. A running backek közül a legdrágább szabadügynök Latavius Murray volt, ő évi 5 millió dollárért költözött Minnesotába. Azt hiszem ez be is lőtte az árakat, az életkor miatt nem adnék két évnél hosszabb kontraktust Blountnak és az sem lenne nagyobb évi 2-3 millió dollárnál.

A kapkodásra viszont semmi ok, a drafton is szép reményű, hasonló testalkatú futókat lehet találni. Ilyen például Samaje Perine, D'Onta Freeman vagy James Conner, de az első körben is elérhető lehet valamelyik top RB, Dalvin Cook és Christian McCaffrey neve is feltűnt már a mock draftoknál. Ha én lennék a döntéshozó, akkor továbbra is elülnék a fenekemen és ha nem sikerülne kihúzni az emberemet a játékosbörzén, akkor utána indulnék el más irányba.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Fotó: patriots.com