Akiknek még fontos az utolsó előszezon forduló

Az előszezon utolsó fordulója hagyományosan a legutolsó rosta a játékosok számára az 53-as keretbe, illetve a gyakorló csapatba való jutáshoz.

Irányító poszton Ryan Griffin helyzete a legérdekesebb, hiszen mindig kérdés, egy franchise 2 vagy 3 irányítóval a rosteren vágjon neki a szezonnak. Griffin esetében azért érdekes a dolog, mert tulajdonképpen az első három fordulóban Jameis Winston eltiltása miatt biztos a helye. De mi lesz utána? Marad azután a harmadik számú irányító, vagy a gyakorló csapatba kerül? Az utolsó előszezon fordulóban nyilván szerepet kap még. Eddig véleményem szerint kiváló előszezont ment és ezt Dirk Koetter is megerősítette. Egy utolsó jó benyomásnak nagy szerepe lehet abban, hogy esetleg Ryan Griffin-t majd a negyedik fordulótól is az 53-as rosteren lássuk.

Az elkapóknál sajna az eddig igen jól szereplő Sergio Bailey egy sérülés miatt IR listára került, így a harcból is kiszállt. Ezen a poszton nagy gond nincs, tulajdonképpen csak a peremhelyekért folyik még küzdelem. Adam Humphries 109 yardos visszahordása segíti a dolgát, de azért ott van a nyomában Justin Watson, Freddie Martino, Bobo Wilson, vagy éppen az újonnan a keretben tudott Donteea Dye. A tight end-ek esetében a fullback hibrid Alan Cross kerülhet közelebb egy jó mérkőzéssel a kerettagsághoz. De pl. Tanner Hudson is jó volt a harmadik fordulóban. Kikerül vajon közülük a negyedik számú tight end?

A futóknál akinek bizonyítania kell az bizony a frissen draftolt Ronald Jones. Bár egy-két szép megmozdulása van, összességében kudarc a draftolása. Shaun Wilson visszahordásaival próbál megragadni a keretben, s eddig nem is csinálja túl rosszul.

A támadófalban az utolsó fordulóban a Michael Liedtke (T), Brad Seaton (G,T), Leonard Wester (T) hármasnak kell leginkább iparkodnia. Egyikük esetleg elcsíphet egy 53-as kerettagságot a poszt igen gyenge mélysége miatt.

A védőfalban DaVonte Lambert-nek van bizonyítani valója, hiszen egy speciális egységben elkövetett hiba, ha nagyon szigorúan vesszük a Lions elleni vereséget eredményezte. Az esélyei enélkül is csekélyek voltak, annak ellenére, hogy tavaly draftolatlan újoncként jól mutatkozott be.

Ki gondolná, hogy a LB sorban Devante Bond megint megsérült. Csak azt nem tudom már megint hogyan, mert egy tackle-t nem csinált még az előszezonban. Ez talán esélyt adhat Riley Bullough számára.

A secondary-ben egyrészt a frissen draftoltaknál kellene kiépülnie valamifajta hierarchiának. Másrészt a safety Isaiah Johnson-on is látszott az iparkodás eddig. Persze nem mindig koronázta ezt tökéletes megoldás, de nyilván bizonyítani szeretne ő is.

Az utolsó előszezon forduló csütörtökön a Jaguars ellen, akiknek a kezdő védelme beton kemény. Vajon védelmük második, harmadik sora is az?

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Fotó: bucswire.usatoday.com