Rivera más megközelítést alkalmazott védekezésben, de a vereségsorozat folytatódott

A vezetőedző Ron Rivera gyakorlatiasabb megközelítést alkalmazott védekezésben a vasárnapi 24-17-es Tampa Bay elleni vereség során.

"Segítettem a játékhívást védekezésben." nyilatkozta Rivera, aki az egyik legjobb defensive edző lett, amikor a Bears, majd a Chargers koordinátora volt a Carolina-ba érkezése előtt. "Több szem többet lát, egy másik perspektívából látom a dolgokat."

Az elsőéves defensiv koordinátor, Eric Washington hívta a játékokat a szezon során az oldalvonal mellett. Néhány játékos a védelemből elmondta, hogy nem észleltek semmi különbséget a játékhívással kapcsolatban. Mások úgy döntöttek, hogy nem foglalkoznak ezzel közvetlenül.

A center Ryan Kalil a következőket mondta: "Rivera mindig is részt vett a védekezésben. Ez az ő területe és hihetetlen sikeres volt, mint defensive koordinátor. Az olyan srácok, mint ő, nem segítenek, hanem mindig részesei a dolognak. Nem látom úgy, hogy ebben a szezonban jobban belefolyna, mint bármely más szezonban."

A Panthers az utóbbi időben szenvedett védekezésben és ez már a meccs elején folytatódott a Buccaneers ellen, akik 75 yardos touchdown drive-ot vezettek a meccs nyitó támadósorozatában.

A Cam Newton a Carolina következő támadásának harmadik játékában megdobta az első interception-jét, de a Panthers védelme képes volt mezőnygólra kényszeríteni ellenfelét és 10-0-ra korlátozni a hátrányt.

"Nem gondolnám, hogy olyan sok mindent csináltak volna. Az első drive volt az egyetlen támadás, amikor megtartották a labdát, végigvitték és TD-t szereztek." nyilatkozta a defensive end Julius Peppers. "Azt hiszem, a védelem jól játszott."

"Csináltunk néhány jó dolgot," tette hozzá a linebacker Luke Kuechly, "de nyilvánvalóan nem tettünk eleget."

Igen, a Panthers-nek védekezésben meg voltak a pillanatai.

A második negyedben négy meccs után újra labdát szereztek, amikor a safety Eric Reid kierőszakolt egy fumble-t a gólvonalon, amit a linebacker Luke Kuechly szerzett meg az end zone-ban.

Emellett négy sack-et is szereztek (a második legtöbbet idén), miután úgy döntöttek, hogy a defensive end Wes Hortont játszik, az egészséges defensive tackle Vernon Butler pedig inaktív volt.

Az irányító Jameis Winston azonban sok játékot életben tartott és kiforgott nyomás alatt, ötször futva 48 yardot szerzett.

"Igyekeztünk egy kicsit más dolgot létrehozni." mondta Rivera. "Jameis időnként azonban legyőzött minket a mobilitásával, a pár futásával. Ez kibillentett minket az egyensúlyból."

A Carolina négy eladott labdája rövid mezőnypozíciót jelentett a Bucs-nak. Ahogy a büntetések is - a legnagyobb a pass interference volt a harmadik negyedben, amit Donte Jackson-ra dobtak, amikor a Carolina 17-10-es hátrányban volt.

A Tampa Bay 47 yardos vonaláról, 1st&20-nál Winston egy mély labdát dobott az elkapó Bobo Wilson-nak az end zone-ba. Jackson jó helyzetben volt és úgy tűnt, hogy megcsinálta a játékot, de bedobták a zászlót.

"Engedtünk egy nagy szabálytalanságot a levegőben. Megvan a véleményem róla, de nem akarom megosztani." mondta Rivera.

Az 52 yardos büntetés után a Bucs az 1 yardos vonalról jöhetett. A running back Peyton Barber TD-t szerzett, ami mint később kiderült, el is döntötte a meccset.

És bármilyen változás is történt a játékhívással kapcsolatban, az nem segített a Carolina third down játékán. Három negyed alatt a Buccaneers a 9 harmadik kísérletből hatot megoldott. Ebből egy 3rd&18, kettő 3rd&11 volt, egy touchdown-t is szereztek harmadik kísérletből.

"A harmadik-és-hosszú a védelmek álma. Mindent megtehetsz, amit akarsz." mondta a cornerback Captain Munnerlyn. "Ma nem kezeltük jól ezeket a szituációkat."

Mint például egy héttel ezelőtt a Seattle ellen, a Panthers statisztikailag jobb volt az ellenfelénél. De elvesztették a turnover csatát és ők voltak a gyengébb csapat a harmadik down-ok tekintetében.

Így egy újabb vereségbe szaladtak bele.

"Nem tudtunk megcsinálni a játékokat, amikor kellett." mondta Rivera.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu