A Draft a Buccaneers szemszögéből

A draft mindig a holtszezon leginkább várt eseménye. Jövő hét közepén a 2019-es pom-pom lány csapat is megtudhatja, kik lesznek azok az újoncok, akiknek a megmozdulásai után lehet ugrabugrálni. Vagy sírni, bár azt inkább a szurkolók szokták Tampában. Mire számíthatunk a drafton?

Az első körben a jelek szerint védő érkezhet majd, hiszen számos olyan jelölt van a defense vonatkozásában, akit lehetséges első körös Bucs választásként tartanak nyilván. Ők Quinnen Williams (DT, 3-4-es DE), Ed Oliver (3-4-es DE), Devin White (ILB) és legújabban többen Josh Allen-t (OLB) is úgy emlegetik, hogy a Bucs board-ján előkelő helyet foglal el. 

Számíthatunk lefelé mozgásra? Tulajdonképpen igen, de nem tudom miért terjedt el, hogy Jason Licht szeret lefelé mozogni az első körben, hiszen ezt eddigi regnálása alatt mindössze egyszer tette meg, éppen legutóbb. 
A Buccaneersnek rendkívül nagy hangsúlyt kell fektetni a második napra, ahol még jelentős játékerőt képviselő, a csapatnak azonnal segíteni tudó játékosok választhatók. Jason Licht-nek ez a második nap eddig achilles pontja volt. Ali Marpet-en kívül nagyon nehéz jó választást találni Licht eddigi második napjairól.

A Buccaneers érdekes módon leginkább elkapókat figyelt és hívott meg eddig, ami különös, hiszen nem ez a legnagyobb szükség. Ugyanakkor a dobogón még a pass rusherek és (kapaszkodjatok meg) támadó falemberek voltak. Azt viszont senki nem látja bele, hogy a Bucs első körben a támadófalba húzna, ahol ugyebár még nagy az esély arra, hogy egy azonnal a csapat hasznára váló játékost találna ezen a poszton. De ez már évek óta így van. Megszokhattuk. 
A csapatnak lényegében nincs olyan pontja, ahol ne szenvednénk hiányt minőségre, mélyítésre. Így aztán egyik poszt sem emelhető ki igazán, ahová elsődlegesen kellene valaki.

A draft egyik újabb kérdése, hogy Gerald McCoy helyére érkezik-e valaki?Ha igen, akkor szinte bizonyos hogy a veterán tackle-től elköszön a Bucs és 13 milliót megspórolva állni tudja a draftoltak pénzét, mert ezt a büdzsé jelen helyzetben még nem engedi meg. Nincs egészen 2 millió dollár a 2019-es kasszában.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Fotó: theplewterplank.com