A 49ers 19 millióért hosszabbított a franchise tages kickerével

Szinte minden évben van egy kicker aki franchise taget kap a csapatától de eddig egyetlen rúgóval sem volt annyi probléma mint Robbie Gould-al az idén. A 49ers magához láncolta a lejáró szerződésű játékosát akinek ez finoman szólva sem tetszett és (a hírek szerint) inkább visszatért volna korábbi csapatához a Chicago Bears-hez.

A tag kiosztása után Gould kifejezte, hogy nem akar San Franciscoban maradni és az eltradelését kérte. Ezután elhidegült a viszony közte és a csapata között majd a mai napon bejelentették, hogy mégis sikerült megegyezni a hosszabbításról.

A kicker egy alapból kétéves szerződést kötött a 49ers-el amely 10.5 millió dollár garantált keresetet tartalmaz. A szerződés tartalmaz egy opciót, hogy meghosszabbítható további két évvel. A négyéves teljes összeg 19 millió dollár amelyből 15 millió dollár a garantált kereset.

Gould így a következő két évben a liga legjobban kereső kickere lesz mert megelőzi a Baltimore Ravens játékosát Justin Tucker-t aki a szerződésével 5 millió dollárt átlagol évente. Persze ezután az offseason után nem számíthat meleg fogadtatásra a szurkolóktól.

twitter.com, twitter.com