Ez a védelem nem egy emberről szól

69297683_1868147936621229_8089907777775861760_n.jpg

Todd Bowles védelme az előszezon három mérkőzése alatt fejlődést mutatott. A Cleveland ellen már egy jó kis egységet láthattunk még akkor is, ha a Browns nem vonultatta fel teljes támadó arzenálját. Gondoljunk csak Odell Beckham vagy Jarvis Landry hiányára!

A Bucs védelme attól volt jó, hogy nem egyes emberekről szólt, hanem egy egységes felfogásról, aminek a keménység, az utolsó másodpercig tartó koncentráció és az egymás közötti kommunikáció volt az alap filozófiája.
A rendszer lehetővé tette néhány másodszerepre kárhoztatott embernek, hogy előléphessen és megmutassa magát. Ilyen volt a védő falember Rakeem Nunez- Roches is.

Nunez-Roches feltűnt a fal több pontján is és 3 szerelés mellett (ebből kettő negatív yardon) 2 sack és 2 irányító ütés fért bele. A védőtől nem minden nap láthattunk eddig ennyire energikus játékot. Most jutalmazzuk teljesítményét 3 ponttal.

Darian Stewart éppen csak megérkezett Tampába. Ez mindössze a második alkalom volt, hogy magára húzhatta a Bucs mezét, de már kezdi is kapiskálni Bowles rendszere miről is szól. 2 szerelés ( 1 negatív yardon) egy közösen végrehajtott sack és egy irányító ütés is belefért. Vagyis Stewart blitz készsége kézzel fogható, úgy tűnik nagy hasznára lehet a védelmünknek. 2 pontot kap érte.

Ezúttal a támadók közül Ryan Griffin-t kell megdícsérni! Bár csak 121 yardot passzolt, ebbe belefért egy touchdown passz és a 17 dobásából 11 célba ért. 105,3-as ratinget hozott össze, ami Gabbert sérülése után minden bizonnyal elegendő lesz, hogy a csereirányító szerepet megkapja. 1 pont.

Jók voltak még:
Ki kell emelni, hogy a secondary egész jól működött! Darian Stewart-ról már beszéltünk. De ott volt Jordan Whitehead, aki 4 szerelés mellett 2 darab levédekezett passzkísérletet (egyik a mérkőzés egyetlen interception-e) jegyzett. Carlton Davis ugyan csak 1 szerelést és 1 levédekezett passzkísérletet hozott össze papíron, lefedési készsége azonban különösen a vörös zónás védekezésnél nagy hasznára volt a csapatnak.

A fekete bárány:
Na itt a kezdő támadófalból szinte mindenki itt lehetne. De ha egy valakit kellene kiemelni, én Alex Cappa-t hoznám fel. Sajnos nem ismerek számszerű adatot mennyi nyomás, sack, ütés érkezett felőle, de szinte bizonyos vagyok benne, hogy valami két számjegyű dologgal találkoznék. Van, hogy az embernek rossz napja van. Most Cappának különösen az volt. Bár a stáb úgy gondolta vele megoldott a jobb oldali guard szerepkör. A jelek azt mutatják, ez közel sincs így! Cappa meccsen nyújtott teljesítménye volt az, amiért Jason Licht darts táblám közepére került ismét. Mert hát ne menjünk el szó nélkül GM-ünk kiválasztási rendszerének kudarcáról, főleg akkor, ha a támadófalról van szó.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com