Az eladott labdák és a labdaszerzések hiánya továbbra is kísértik a Panthers-t a vereségsorozat alatt

Sok olyan dolog volt, ami nem működött a Panthers meccsén vasárnap, ami így egy öt meccses vereségsorozat részévé vált. De nincs még egy statisztika, ami ennél jobban mutatná a problémák mértékét. Az ötmeccses vereségsorozat során a Carolina 13 alkalommal adta el a labdát, miközben csak egy labdaszerzése volt.

"Tényleg?" kérdezte a safety Eric Reid.

Tényleg.

"Nos, a képlet mindig ugyanaz." folytatta Reid. "Labdaszerzéseket kell generálnunk és ezt nem csináltuk meg. A meccs eredménye megmutatja, mi történik, ha nem szerzel labdát."

Igen és eljutunk a labdaszerzések hiányához. De kezdjük az eladott labdákkal.

Vasárnap négy volt. Két fumble, két interception.

Az irányító Kyle Allen 12 interception-t dobott az elmúlt hét meccsen, miután a karrierjét úgy kezdte, hogy az első öt kezdőként játszott meccsén egyetlen egy sem volt.

Azért azt érdemes megjegyezni, hogy az első interception nem Allen hibája volt. Az egy gyönyörűen dobott labda volt, amely a safety Damontae Kazee kezében landolt, miután a tight end Ian Thomas elejtette azt. De Allen második interception-je, amit szintén Kazee kapott el, azután jött, hogy Allen 40 yardos labdát dobott estében két védő közé. Ez volt a Panthers harmadik eladott labdája a harmadik negyedben, a Greg Dortsch kickoff visszahordása során elejtett labda és Vic Beasley sack-je után, amit a második félidő harmadik játékában produkáltak.

"Támadtunk és az a sack-fumble nagyon rosszkor jött, a következő támadásból pontokat szereztek." mondta Allen, akinek ebben a szezonban hét fumble-je van. "Aztán jött a fumble a visszahordás során, az én eladott labdám, amiből volt egy az első félidőben is. Ugyanaz a dolog. Lábon lőttük magunkat. Az első félidőben elégedett voltam azzal, amit csináltunk és azt hittem, hogy van esélyünk. Aztán mindez kicsúszott a kezünkből."

Mindezt az Atlanta ellen - ismét - akik még jobban kihasználták ezt. A Panthers elleni két mérkőzésen ebben a szezonban a Falcons összesen nyolc labdát és hat interception-t szerzett. A másik 11 meccsen a Falcons-nak hat labdaszerzése és négy interception-je volt.

Most beszéljünk a Carolina labdaszerzésének problémájáról. A Thieves Ave. majdnem két hónapja néma.

Emlékszel a 6. hétre, amikor a Panthers hét labdát szerzett a Tampa Bay ellen? A londoni utazást követő hét meccsen a Carolina öt labdát szerzett. Hármat a Tennessee ellen, amely a Panthers egyetlen győzelme ezen időszak alatt. A másik két szerzett labda a Green Bay és a New Orleans elleni vereség során jött össze.

"Nagyon leromlottunk, ember. Hiányoznak azok a srácok elől, nagyon hiányoznak.” mondta a safety Tre Boston, hivatkozva a defensive tackle Kawann Short és Dontari Poe sérüléseire, amely befolyásolja a Panthers futás elleni védekezését.

A Buccaneers elleni győzelmet követő hét meccsen a Panthers meccsenként átlagosan 156.4 futott yardot engedett, beleértve a Falcons szezoncsúcsát jelentő vasárnapi 159 yardját is. És ahogy Boston is kifejtette, az, hogy a Panthers képtelen megállítani a futást, egyfajta dominóhatást eredményezett.

"A csapatoknak nem kell passzolniuk ellenünk." mondta. "A labdaszerzés akkor jön, amikor passzolnak. Ez szívás. Ez a helyzet nem teszi lehetővé, hogy állandóan labdát próbáljunk szerezni. Nem jelentünk ezeknek a csapatokat olyan sok problémát, hogy tovább folytassák a passzjátékot. Kényelmesen érzik magukat, amikor futtathatják a labdát."

De még akkor is, amikor a Panthers-nek esélyei voltak a labdaszerzésre, nem használták ki őket. A múlt héten a Washington ellen nem sikerült megszerezniük a két Redskins fumble-t. Vasárnap, Reid-nek egy Matt Ryan passz kipattant a kezéből.

"Egyértelműen el kellett volna kapnom." ismerte be Reid. "Megelőztem magam. Meg kellett volna csinálnom az elkapást, mielőtt a futásra koncentrálok. Az ilyen játékok a meccsbe kerülnek."

Mivel akkor már 30-10 volt az eredmény, nem úgy tűnik, hogy Reid elejtett labdája a Panthers számára végzetes lett volna. De mégis, ha nem javult drasztikusan az elmúlt öt meccsen a -12-es turnover mutató, nehéz lesz ettől eltérő eredményeket produkálni az utolsó három hét során.

"Meg kell állítanunk ezeket a számokat. Ez a kulcs a győzelemhez ebben a ligában." mondta az ideiglenes vezetőedző Perry Fewell. "Nem csak a játékosok tudják, de mindannyian és a szurkolók is tudják, ha továbbra is eladjuk a labdát és nem vigyázunk rá és csinálunk néhány ilyen dolgot, akkor nem lehetünk sikeresek."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu