Történelmet írt és továbbjutott a Houston Texans (videóval)

Az NFL 2011-es szezonjának első playoff mérkőzését a Houston Texans nyerte meg, amely hazai pályán fektette két vállra a Cincinnati Bengalst. A texasi alakulat a Baltimore Ravensszel találkozik az AFC főcsoportjának elődöntőjében.

A 2011-es szezon első playoff driveját a Houston Texans vezethette. A 2002-ben alapított texasi alakulat első rájátszásmérkőzésén egy 1:34 perces támadójáték után átadta a labdát a Cincinnati Bengals-nek. Az ohioi csapat a Texans-hoz hasonlóan gyenge drive-ot vezetett. A hazai csapat támadása után a Bengals megszerezte a rájátszás első pontjait. A Cincinnati egy 73 yardos drive végén szerzett touchdownt. Cedric Benson egy 1 yardos futást követően ünnepelhetett hatpontost. Mike Nugent értékesítette az extra pontot, így a Bengals 7-0-ra vezetett.

A vendégek sokáig nem örülhettek a vezetésnek, ugyanis a Texans a rá következő driveban kiegyenlített. Arian Foster futott egy 8 yardos touchdownt. Megemlítendő, hogy a támadássorozatban a Bengals-nek volt egy 15 yardos büntetése, felesleges durvaság miatt. A negyed utolsó támadását pocsékul kezdte a Cincinnati, pontosabban Andy Dalton. Az újonc irányító elvesztette a labdát, amelyet szerencséjére csapattársa, Chris Pressley talált meg legelőször. A Bengals újabb pontokat, már nem tudott szerezni, így maradt a 7-7.

A második felvonás legelején a Bengals megszerezhette volna a vezetést, de Nugent 50 yardról kihagyta mezőnygól kísérletét. A field goal előtt Daltont sackkelte Brooks Reed, amellyel 9 yarddal hátrébb szorult a Cincinnati. Egy kilátástalan Houston támadás után a vendégek visszakapták a labdát. A valamivel több mint 4 perces drive végén Nugent 37 yardos mezőnygóljával a Cincinnati ismét megszerezte a vezetést (10-7). Az első negyedhez hasonlóan a Houston azonnal egyenlíteni tudott. Neil Rackers 39 yardról értékesítette field goal kísérletét.

Ötvenkilenc másodperccel a játékrész vége előtt egy elképesztő TD-t szerzett a Houston védelme. Dalton passzát az alig pár méterre álló, J. J. Watt simán elkapta és egy 29 yardos interception visszahordást mutatott be. Az Indianapolis Colts elleni mérkőzésen az újonc játékos negatívfőszereplő volt a szabálytalanságai miatt, ezzel a TD-vel minden bizonnyal kijavította hibáit. Az első félidő Watt sackjével ért véget. A Houston a második játékrészre 17-10-es vezetéssel fordulhatott. Érdekesség, hogy a Cincinnati vezetőedzője, Marvin Lewis mindkét challenge lehetőségét elhasználta.

A harmadik 15 perc érdekesen alakult. A Cincinnati támadóegysége nem tudott mit kezdeni a Texans védelmével, ezt bizonyítja, hogy a Bengals által vezetett két driveban Andy Daltonék még first downt sem értek el. Megemlítendő, hogy a hazai szurkolók, akkora hangzavart csinálták, hogy a Cincinnati irányítójának időt kellett kérnie, mert társai nem értették a játékhívást. A felvonás végén ismét megvillant a Texans támadósora. Egy 9 playből álló 83 yardos drive végén a vállsérüléssel játszó T.J. Yates egy 40 yardos TD passzt adott Andre Johnsonnak. Érdekesség, hogy az elkapó most tért vissza sérüléséből.

A záró negyedben a Bengals újonc irányítója, Andy Dalton teljesen összeroppant a nagy nyomás alatt. A 2011-es szezon egyik felfedezettje kétszer is eladta a labdát, az első interceptiont az egykori Cincinnati játékos Johnathan Joseph jegyzete, a másikat Danieal Manning, akit a holtszezonban szerződtetett a Houston. Manning interceptionjét, már touchdownra váltotta a hazai alakult. Arian Foster bolondot csinálva a Bengals védelméből egy 42 yardos TD-t futott, ezzel eldöntve a mérkőzést és a továbbjutást. A vendégek, még vezettek egy 66 yardos drive-ot, de nem tudtak pontokat szerezni. A Houston, pedig lepörgette az órát, így története első playoff mérkőzését megnyerte a csapat.

Houston Texans (3.) – Cincinnati Bengals (6.) 31-10 (7-7, 10-3, 7-0, 7-0)


(sport365.hu)