Kire van szükség? - New York Giants

Könnyű elfelejteni a Giants nehézkes tavalyi alapszakaszát, hiszen most már mindenki csak a döntőben aratott győzelmükre emlékszik. Azonban van egy furcsaság, ha megnézzük a tavalyi alapszakasz statisztikáit. A szerzett yardokat tekintve a nyolcadikok, a passzolt yardokat tekintve pedig ötödikek voltak a ligában (ez eddig nem furcsa). Viszont a futott yardokat tekintve csak liga utolsók voltak. Ráadásul Brandon Jacobs a 49ershez igazolt, így mindenképpen szükség lesz egy futóra, vagy pedig a támadósémákat kell átdolgozni. Szintén a 49ersnél folytatja a csapat harmadik számú elkapója Mario Manningham, akit ugyancsak pótolni kell.

Szerződtették a Dallas Cowboys csapatától a tight end Martellus Bennett-et aki biztosan kezdő lesz míg Jake Ballard és Travis Beckum felépül. De az NFL szakértői szerint szükség lesz még egy tight endre. A támadófalban is felmerül egy kérdés. Már a 32 éves right tackle, Kareem McKenzie pótlásán gondolkodnak New Yorkban. A kérdés az, hogy a tavalyi draft negyedik körében kiválasztott James Brewer vegye át a helyét (fokozatosan) vagy szerezzenek még egy fiatalt a kispadra. Brewer eddig még egyetlen mérkőzésen sem lépett pályára.

Azt szokták mondani, hogy a támadósor nyeri a mérkőzést és a védelem nyeri a bajnokságot. Hát ez a Giantsre nem igaz. Az alapszakaszban a védelem 25.0 pontot kapott átlagosan (25-ik a ligában), 376.4 yardot (27-ik a ligában), 255.1 passzolt yardot (29-ik a ligában) és 121.2 (19-ik a ligában) futott yardot szereztek ellenük átlagosan (19-ik a ligában).

Tovább nehezíti a helyzetet, hogy a hírek szerint két védő, Rocky Bernard és Jimmy Kennedy nem tér vissza jövőre a csapathoz. Az újonc Mark Herzlich viszont kezdő középső linebacker lehet jövőre, ha ugyanolyan teljesítményt nyújt mint a tavalyi bokatörését megelőzően.

Aaron Ross viszont a Jacksonville Jaguars csapatához távozott és a csapatnak mindenképpen szereznie kell egy cornerbacket. A szakértők szerint a harmadik, negyedik körben fognak CB-t választani. De jó hír cornerback poszton, hogy a csapat négy éves 28 millió dolláros szerződést kötött Terrell Thomas-al és a tavalyi elsőkörös választott Prince Amukamara-nak is nagy esélye van egy hosszútávú szerződésre.

A Giantsnek WR, RT, DT, MLB, TE, CB játékosra van szüksége.

A Giants választásai:

Kör 1, Pick 32 (32)

Kör 2, Pick 31 (63)

Kör 3, Pick 31 (94)

Kör 4, Pick 32 (127)

Kör 4, Pick 36 (131)

Kör 5, Pick 32 (167)

Kör 6, Pick 31 (201)

Kör 7, Pick 32 (239)

 (nfl.com)