Dublinba mehet az NFL

A londoni mérkőzéseket követően elképzelhető, hogy újabb helyszínnel bővül az NFL. Amennyiben megvalósulnak a Pittsburgh Steelers tulajdonosának, Dan Rooney-nak a tervei akkor Dublin is otthont adhat évente egy NFL mérkőzésnek. Elképzelése szerint a Croke Park lehetne a helyszín ami a 82.500 férőhelyével Írország legnagyobb és Európa ötödik legnagyobb stadionja.

"Nagyszerű lenne. 1997-ben már átjöttünk ide egy előszezon mérkőzésre. Rendszeresen sor kerül egy alapszakasz mérkőzésre a Wembleyben és ez egy nagyon sikeres kezdeményesnek bizonyult. A jegyek szinte rögtön elkelnek. Úgy vélem remek összecsapást lehetne rendezni a Croke Park-ban is." - nyilatkozta Rooney.

"Olyan stadionra van szükség ami a szezon közepén rendelkezésre áll és a megszokott magas színvonalon képes kiszolgálni a mérkőzések által generált lehetőségeket. Jelenleg is nagyon komolyan keressük a következő európai stadiont ami megfelel az igényeinknek. Írország és a dublini stadion egy nagyon vonzó lehetőség." - nyilatkozta Mark Waller (NFL marketing igazgató).

Az egyetemi bajnokság szeptemberben (egy mérkőzésre) átköltözik Dublinba. Írországban rendezik a Notre Dame és a Navy mérkőzését. A találkozóra már elfogytak a jegyek és eddig minden elvárásnak megfelelt Dublin. Így komoly eséllyel pályázik évi egy NFL találkozóra is.

(nfl.com)