Vikings roster áttekintés: elkapók

Adrian Peterson letartóztatását kivéve nincs igazán történés a Minnesota Vikings csapatának háza táján. Még két hét van az edzőtáborig, nincs nagyon történés a Vikings-nál. Igazolások nincsenek, bár még Matt Kalil és Josh Robinson még ugyan szerződés nélkül vannak, de hamarosan pont kerül azoknak az ügyeknek a végére is. Adrian Peterson a múlt hétvégén börtönbe vonult, majd 1000$ ellenében ki is jöhetett, mert viccesnek találta, hogy a rendőrökkel szórakozik, azonban a rendfenntartók nem teljesen így gondolták.

De térjünk rá az elkapókra. Vélhetően jobb idény elé nézünk, mint a tavaly, bár sok minőségi igazolás nem volt, inkább a drafton jeleskedett a csapat. A fiatalításra nem lehet panasz, hiszen nagyon sok újonc vagy 1-3 éve az NFL-ben levő játékos igazolt csapatunkhoz, köztük elkapók is. Jelenleg a Minnesota-i csapatnál 12 elkapó van, ennek létszáma nyilvánvalóan csökkenni fog, de most nézzük név szerint őket.

Bár voltak súrlódások Percy Harvin még mindig abszolút favorit a csapatnál. Igyekezett megerősíteni a posztot a csapat, le is igazolta Jerome Simpson-t akire ugyan nem számíthatnak az első 3 mérkőzésen, sokan mégis Harvin éktársát látják benne. További erősítésnek érkezett az idei draft 4. körében két Arkansas-i elkapóJarius Wright és Greg Childs. Nagy lehetőséget látnak bennük a csapatnál.

Simpson eltiltása akár jól is jöhet például Michael Jenkins-nek vagy Devin Aromashodu-nak akik szintén nem most kezdték. Jenkins tavaly és előtte is jól játszott számítani lehetett rá a pályán. Aromashodu pedig fokozatosan fejlődik és idén akár kiugró teljesítményt is produkálhat. Bryan Walters aki idén a San Diego Charger csapatától érkezett nem éppen az elkapásai miatt inkább punt és kickoff visszahordásai miatt igazolták, abban igen jól jeleskedik.

Talán az idei év legnagyobb meglepetése a tavaly 7 körben, összesített 236.-ként draftolt Stephen Burton, aki Leslie Frazier-t és az offense coordinátort is meglepte, hogy mennyit volt képes fejlődni. Róla tudhatjuk, hogy volt olyan alkalom tavaly, hogy elküldték a csapattól, de visszahívták, talán most kiderül, hogy jól döntöttek. Emanuele Arceneaux januárban érkezett a CFL-ből és a holtidényben jó teljesítményt nyújtott eddig. A.J. Love csak pár hete van a csapatnál, majd a Training Camp alatt kiderül, hogy mit tud. Kamar Jorden semmiféleképpen nem írható le, remek adottságai vannak ehhez a poszthoz, a Training Camp alatt kiderül, hogy mire is képes. Kerry Taylor sérüléssel bajlódik. A holtidényben a keze sérült meg, ami valljuk be őszintén egy elkapónál elég nagy probléma. Sérülésétől eltekintve gyors és technikás játékos a Training Camp-on kap lehetőséget, hogy bizonyítson.

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary