Minnesota Vikings edzőtábor jelentés - Az ötödik nap

Egy nap pihenő után hétfőn ismét munkába álltak a játékosok. A Training Camp 5. napján csak úgy mint a többin két edzést tartottak. A délelőtti átmozgatás után délután teljes felszereléses, full contactos edzést végzett a csapat. A 90 játékos durván 120 percet edzett délután, de nehéz elkapni minden eseményt, így kiemelek egy párat.

A végső szituáció

Kezdjük mindjárt az edzés végével, amikor az offense és a defense egymással szemben álltak a gólvonalon. A szituáció amit meg kellett játszani az első kísérlet 1 yardot kell megtenni, de csak 8 másodperc van hátra mérkőzésből és TD-át kell elérni, hogy az offense megnyerje a mérkőzést.

A legjobb a harmadik csapat volt, mikor Sage Rosenfels volt az irányító. Elindult a játék a center feladta a labdát, Rosenfels kipasszolt a jobb oldali sarokba, ahol Jarius Wright egy akrobatikus mozdulattal elkapta a labdát. Corey Gatewood (CB) megpróbálta kilökni a pályán kívülre még mielőtt leért volna a két lába. A végeredmény egy touchdown lett. Amíg az offense örült, addig a védelem tiltakozott, hogy nem volt bent.

Ponder-nél Rudolph a nyerő

Christian Ponder és Kyle Rudolph még jobban összeszoktak a hétfői napon. Meglátszott, hogy ő a kedvenc célpontja, gyakran őt kereste a labdával. Az edzés felénél Rudolph a pálya közepén a gólvonalnál mozgott és annak ellenére, hogy Greenway volt ráállítva, mégis tudott szép elkapásokat bemutatni, sőt pár alkalommal TD-t is szerzet.

Aromashodu fejlődik

Bátran kijelenthetjük, hogy Devin Aromashodu fejlődik. Hétfőn szép elkapásokkal és remek route futásaival tűnt ki. Több alkalommal szorongatott helyzetből ugrott fel és húzta le a labdát a védő mellett. Ekkor Joe Webb passzolgatott neki.

A két “újonc” LB

Jasper Brinkley és Everson Griffen szépen teljesített új posztján. Brinkley ellenfele Lex Hilliard volt, akit 1-2 kivétellel megállított. Griffen mint új LB Ryan D’Imperio-t kapta, akit végül nagy ütközés árán a földre tudott vinni. Még van mit fejlődniük, de jó úton haladnak.

Carr beilleszkedik

A veterán CB a 7 a 7 elleni szituációban szépen teljesített, ráadásul egy INT elkapása is volt amivel megindult ugyan visszafelé, de 5-6 yardnál nem jutott messzebbre.

Mint a villám

Jordan Todman a Vikings futója megvillantotta legnagyobb értékét a sebességét. Egyenlőre a második csapatban kapott helyet, de ott megállta a helyét. Sőt egy alkalommal a pálya bal szélén elrohant és 65 yardos TD futást ért el. Figyelemre méltó teljesítmény.

Még van itt tudás

Sage Rosenfels nem mondhatja el magáról, hogy az NFL-ben fiatalnak számítana, de még mindig tudja hozni azt amit elvárnak tőle. Egyik alkalommal mikor elindította a játékot érezte, hogy a bal oldalon nagyon nagy a nyomás így kimozgott a zsebből és az éppen üresen álló újoncnak, Greg Childs-nek passzolt a labdát, aki first downt szerzett az offense-nek.

Ma szintén 22 órától élőben követhetitek a Vikings mai délutáni edzését a Vikings Country Network-on.

Az ötödik napról készült képeket ide kattintva megtekinthetitek a Vikings oldalán.

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary