Könnyed Bears győzelem

Összességében kimondhatjuk, hogy könnyedén legyőzte csoportriválisát a Chicago Bears csapata a tegnap esti rangadón és az NFC Északi csoportjának élére állt. A könnyedén szót nem a Bears jó játéka, hanem a Lions pocsék produkciója miatt mondhatjuk ki. A mérkőzés 13-7-es Bears siker hozott, de 30 másodperccel a meccs vége előttig egyetlen pontot sem szerzett a Lions.

A mérkőzésen borsasérülést szenvedett Jay Cutler a Bears irányítója. A második negyedben sackelte a Lions a defensive tackleje Ndamukong Suh. A sacket követően már vissza sem tért az első félidőben. Már a második negyed vége előtt bement az öltőzőbe és a helyére az Oakland Raiderstől érkezett Jason Campbell állt be. A második félidőt végigjátszotta Cutler, de az érezhető volt, hogy a sérülés miatt megváltoztatták a támadójátékot.

A Lions irányítója sokkal jobb számokat produkált de valahogyan mégsem játszott jól. Matthew Stafford 46 passzkísérletéből 28 volt sikeres. 261 passzolt yardot, 1 touchdownt és 1 interceptiont szerzett. A Lions több alkalommal is a Bears redzonejában járt, de az utolsó perces támadást leszámítva mindig elvesztették a labdát. Mezőnygólkísérlet távolságból és az 1 yardos vonalon is labdát vesztettek.

Statisztikák:

Chicago Bears Detroit Lions
Totál yard 296 340
Passzolt yard 125 240
Futott yard 171 99
First downok 19 21
Büntetések 9-49 5-47
Fumble (összes-vesztett) 0-0 6-3

(nfl.com, Fotó: facebook.com)