A general manager Scott Pioli-t kirúgta a Kansas City Chiefs

Véget ért a Scott Pioli-s korszak a Kansas City Chiefsnél. A csapat ma bejelentette, hogy Pioli és a franchise útjai különválnak, dehát ez csak a kirúgás szép megnevezése.

Tegnap este fő hír volt az nfl.com-on, hogy Andy Reid lehet a csapat új vezetőedzője, aki viszont szívesen dolgozna újra együtt az Eagles korábbi general managerével Tom Heckert-el és a Chiefs vezetőségre is hajlik az ötletre. Így pedig nem marad hely Pioli számára.

Pioli-t 2009 január 13.-án nevezték ki és fő feladata a franchise arculatának újjáépítése volt. Manageri tevékenysége alatt 23-41-es alapszakasz mérleget ért el a Chiefs és 2010-ben megnyerték az AFC nyugati divízióját. Pioli a New England Patriotstól érkezett Kansasbe és az ott bevált formulát próbálta meghonosítani új állomáshelyén is.

Tíz nappal a kinevezését követően kirúgta a csapat korábbi vezetőedzőjét, Herman Edwards-t és Todd Haley-t hozta a helyére. Ezen kívül 62.7 millió dolláros szerződéssel a csapathoz csábította Tom Brady cseréjét, Matt Cassel-t. A dolgok egy ideig jól is működtek de az utóbbi két évben beköszöntött a hanyatlás.

Tavaly elküldte Haley-t és a defensive koordinátor Romeo Crennel-t nevezte ki ideiglenes vezetőedzőnek, majd a szezon után a csapat vezetőedzője lett Crennel. Pár napja kirúgták Crennel-t is (bejegyzés holnap). Az idei szezonban 2-14-es mérleget produkálva az NFL legrosszabb csapata lett ami jó kiinduló pont lesz az új vezetés számára, hiszen övék a Draft első választása és minden körben a Chiefs kezdheti a választást.

(nfl.com, Fotó: kshb.com)