A Panthers aláírt elsőkörös választottjával Star Lotuelei-el

A Carolina Panthers a múlt havi Draft első két körében a védőfal megerősítésére koncentrált és két defensive tacklet választottak a játékosbörze első köreiben. Az első kör 14. helyén Star Lotulelei-t, a második kör 12. helyén (összességében a 44.) Kawann Short-ot választották ki és mostanra mindkét játékossal aláírták az újoncszerződést.

Star Lotulelei a tegnapi napon írta alá újoncszerződését a Panthers-el, de a csapat nem hozta nyilvánosságra sem az anyagi részleteket sem pedig a kontraktus idejét. Kawann Short-ot egy nappal korábban szerződtették és az Ő szerződéséről csak annyi biztos, hogy négyéves megállapodásról van szó.

Lotulelei-t pár hónapja még 1/1-re is esélyesnek tartották, de a Scouting Combine vizsgálatok idején kiderült, hogy probléma van a szívével. A későbbi vizsgálatok megmutatták, hogy nincs komolyabb baja a falembernek, de addigra már sokat vesztett a draft értékéből. Lotulelei értékvesztéséhez még hozzá kell tenni, hogy nagyon jól védekezik a futások ellen, de a passz elleni játékán finoman szólva is van még csiszolni való.

Valószínűleg a Lotulelei gyenge passz elleni védekezése miatt választották ki Short-ot a második körben, hiszen őt látták a legjobb még elérhető pass-rusher defensive tackle-nek. Mindezek ellenére a realitás talaján maradva annyit el kell mondani, hogy hiába Draftoltak magasan két tacklet valószínűleg mégsem fogják egyszerre játszatni őket a következő szezonban.

Lotulelei és Short minden valószínűség szerint felváltva fog szerepelni a veterán defensive tackle Dwan Edwards és a 2011-es Draft harmadik körében kiválasztott Sione Fua mellett. Velük együtt nagyon jó kis védőegység kezd kialakulni Carolinában ha a linebacker Jon Beason teljesen felépül majd a korábbi sérüléséből és Luke Kuechly képes lesz hozni a tavaly mutatott játékát.

(nfl.com, Fotó: carolinahuddle.com, facebook.com)