Két kulcsjátékosát is sérültlistára tette a Chargers

A San Diego Chargers-nek két kezdőjátékosa nélkül kell végigjátszania az idei szezont. A tegnapi napon bejelentették, hogy sérültlistára tették a külső linebacker Dwight Freeney-t és a wide receiver Malcom Floyd-ot. A lista miatt biztossá vált, hogy a két játékos már nem léphet pályára az idei szezonban.

Az idei offseasonban szerződtetett Freeney-nek elszakadt a kvadricepsz izma a hétvégi Dallas Cowboys elleni mérkőzésen. Az első pillanattól biztos volt, hogy meg kell műteni a védőt, de a Chargers nem akarta sérültlistára tenni a játékosát. Az Indianapolis Colts-nál eltöltött 11 szezonja alatt mutatott játéka miatt ez teljesen érthető volt. Az eset apró érdekessége, hogy eredetileg a szintén az egész szezonra kidőlő Melvin Ingram helyettesítésére szerződtették.

A hétszeres Pro Bowl és négyszeres All-Pro kerettag Freeney szerződése lejárt az idei év elején és a Colts nem hosszabbított veterán védőjével. Február 15-én kikerült a szabadügynök piacra és egy hónappal később a Chargers kétéves szerződést kötött vele. 10 éven keresztül defensive endként szerepelt Freeney és Chuck Pagano tavalyi érkezését követően linebackerként kellett bizonyítania. Az új posztján nem alkotott maradandót de a tavalyi szezonban is sérülések hátráltatták.

Freeney kiesése mellett a Chargers elvesztette egyik legjobb elkapóját is. A wide receiver Malcolm Floyd nyaksérülést szenvedett és sérülését megelőzően a csapat legtermelékenyebb elkapója volt, két idei mérkőzésén 24.8 yardot átlagolt elkapásonként. Kiesésével az újonc Keenan Allen és a harmadik profi szezonját kezdő Vincent Brown léphet a helyére. Ha jól teljesítenek a következő 12 mérkőzésen akkor a Chargers vezetősége komolyan elgondolkodhat az offseasonban, hogy megér-e nekik évi 2.75 millió dollárt az elkapó.

(nfl.com, Fotó: sports.yahoo.com, utsandiego.com, sports.espn.go.com)