Peterson nem játszik a Lions ellen

Adrian Peterson_7Eddig csak sejtettük, ma viszont már tudjuk, hogy Peterson nem lép pályára többet a Metrodome-ban. Szombat délután bejelentették, hogy megváltoztatták Adrian Peterson mérkőzésstátuszát. Eddig úgy volt, hogy talán pályára fog lépni, ám mostanra kiderült, hogy nem fog játszani a találkozón. Peterson továbbra is lábsérüléssel és ágyéktáji sérüléssel bajlódik és az edzők inkább nem kockáztatnak egy nagyobb sérülést, így inaktív lesz a Lions ellen.

Adrian Peterson ezzel befejezte a szezonját. Összesen 1266 yardot ért el futásból és 10 TD-t is. Peterson nagy reményekkel lépett be a 2013-as idénybe, mert kijelentette eléri a 2500 futott yardot. Ennek a fele jött csak össze, de a tavalyi MVP nem kesereghet, mert  10 TD-t szerzett futásból és emellett számtalanszor segítette a csapatot. Az természetesen más kérdés, hogy a rossz edzői játékhívások miatt gyakran még 50 yardot sem ért el egy meccsen.

Nem Peterson az egyetlen RB, aki nem lép pályára holnap. A szezon után már szabadügynök Toby Gerhart hátsó combizomsérülés miatt nem lesz ott a Lions ellen.

Ezek ismeretében ismét Matt Asiata lesz a Vikings kezdő futója, de talán Joe Banyard is lehetőséget kap. Asiata az Eagles ellen 30 futásból mindössze 51 yardot tudott elérni, igaz szerzett 3 egy yardos futott TD-t is.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com