Top 5 draft prospect: defensive tackle

1. Aaron Donald

Nálam magasan az idei legjobb DT, vártnál kisebb méretei ellenére is hasíthat a posztján. Egyetemén és a felmérőkön is brillírozott, ezzel pedig megerősítette első helyét a rangsorban. Véleményem szerint csapatunk rendszerébe is illene, az övé és Hankins-é lenne a jövő. Ha elérhető lesz a 12-dik választásnál lenne esély a megszerzésére, igaz csapatunk a nagyobb testalkatú játékosokat szereti a poszton.

Előrejelzés: 1. kör

2. Timmy Jernigan

Kiváló a Florida State védőfala, ezért Jernigan 2013-nak mindössze két kezdő összecsapással a háta mögött lépett pályára. Ennek ellenére látszott rajta, hogy volt védelme egyik legtehetségesebb játékosa és ezt bizonyította is, az egyetemi bajnokság megnyerése mellett egyéni elismerésekkel is büszkélkedhetett. Donaldhoz hasonlóan ő is már gazdára találhat az 1. körben.

Előrejelzés: 1. kör

3. Louis Nix

Az egész draft egyik legnagyobb testű játékosa, 3-4-es NT. Emiatt ezen rendszert alkalmazó csapatokba várható és gyengébb utolsó éve ellenére könnyen gazdára találhat az első kör végén.

Előrejelzés: 1. kör

4. RaShede Hageman

Megoszlanak vele kapcsolatban a vélemények, de általánosságban véve sokra értékelik. Nehéz gyermekkora volt, ez pedig jó háttértörténetet is ad neki. Fizikai képességei jók, de igazán a sokoldalúságát szokták kiemelni. Alkatra inkább egy offensive tackle-nek néz ki, széles vállakkal és hosszú karokkal rendelkezik. Játéka egyelőre eléggé nyers, de valamelyik general manager biztosan beleszeret majd.

Előrejelzés: 2. kör

5. Stephon Tuitt

Ő is roppant sokoldalú, 4-3-as és 3-4-es sémában is lehet jövője. A Notre Dame-en mind a passz mind a futás megállításában remekelt. Fizikalitása és atletikussága szintén vonzó a scoutok számára. 2013 elején ingadozó formát mutatott, majd újra belerázódott a játékba.

Előrejelzés: 2. kör

További ígéretes játékosok

Dominique Easley (2. kör)
Will Sutton (3. kör)
Caraun Reid (3-4. kör)
Deandre Coleman (5. kör)

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu