Bucs keretmozgások a mini-camp után

A Tampa Bay Buccaneers szerződtette a Carolina Panthers egykori elkapóját, David Gettis-t. Játéka elég korlátozott volt pályafutása során, leginkább, mert sérülések tarkították azt. Viszont ha sikerülne egészségesnek maradnia. Veszélyt jelenthetne bármely alakulatra a pályán.

A játékos részt vett a múlt heti mini camp-en, amúgy próba szerencse alapon. Teljesítménye pedig olyan meggyőzőre sikeredett, hogy úgy gondolták nem hiányozhat a keretből. Gettis 2010-ben került az NFL-be, a Párducok hatodik körös választásaként. Ebben az évben 37 elkapása volt 508 yardon, és szerzett 3 TD-t is. Aztán 2011-ben egy ACL szakadás távol tartotta a játéktól. Majd sérülése miatt, 2012-ben is mindössze két meccset sikerült játszania. Majd jött 2013, és egy térd ín sérülés. Ez annak az évnek is betett. Az idei holtszezonban pedig nem sikerült meggyőznie a Redskins csapatát, így onnan is távoznia kellett.

Tarkította tehát elég balszerencse karrierje során. Pedig még az elsődleges felmérések során is ígéretes tehetségnek bizonyult. A 40 yardos távot például 4,39 másodperc alatt futotta meg annak idején. A magas kosárlabdázók mellett, Lovie Smith szépen gyűjtögeti a “sebességet” is a rosteren. Így alakul már a keretmélység Vincent Jackson, és Mike Evans mögött. Gettis valószínűleg majd megküzdhet Lavelle Hawkins-szal, Robert Harronnal, és Chris Owusu-val a harmadik számú elkapó szerepéért.

A mini-camp végeztével egy defensive end is került még hozzánk. Méghozzá Ronald Talley, aki tudásával szintén meggyőzte a Bucs idei edzőgárdáját. Ő viszonylag “korosan”, 28 évesen került az NFL-be. Még a 2009-es szezonban, mint le nem draftolt szabadügynök. Két évet játszott a Green Bay Packers gyakorlócsapatában. Majd tartalékként volt jelen Arizónában három éven keresztül, de csak a speciális egység tagjaként. Egész karrierje során 15 meccsen léphetett pályára, és 1 sack-et szerzett. Akkor Matt Ryant sikerült odavágnia, még a 2012-es szezonban. Hatalmas méreteit tekintve sokkal inkább defensive tackle pozícióban lenne a helye. De szóljon mentségére, hogy Arizónában 3-4-es felállásban játszottak. Ebben a felállásban ugye, a két defensive end-nek is hasonló dolga van, akár egy nose tackle-nek.

Az igazolások mellett pedig bizony távoztak is néhányan. Olyanok persze, akik a táborozás során nem igazán tudtak mély benyomást tenni az edzőkre. Így kivágták a keretből az elkapó Aaron Burks-t, egy le nem draftolt újoncot Everett Dawkins-t (DE). De mennie kellett a tackle Emett Cleary-nek, és a linebacker Steven Jenkins-nek is. Ezzel együtt még két kiadó hely maradt a Bucs rosterén, az edzőtábor megkezdése, és a végleges lemorzsolódás előtt.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com