Beharangozó: Colts - Eagles (2. hét)

A szokásosnál hosszabb pihenőt követően már a második héten Primetime azaz fő műsoridős mérkőzést vívnak a sasok. A Hétfő Esti Rangadón az Indianapolis Colts vendége lesz a Kelly family. Reméljük, udvariatlanok lesznek a srácok, és többek között a papírformát is felborítják, tekintve, hogy a fogadóirodáknál a Coltsot tartják esélyesebbnek, annak ellenére, hogy szinte minden erősorrendben az Eaglest rangsorolták előrébb a szakemberek,.

Örökmérleg:

Az Indianapolis (Baltimore) Colts és a Philadelphia Eagles első, egymás elleni mérkőzését még 1950. október 15.-én Baltimoreban játszotta, és nyerte meg 24-14 arányban. Az óta majdnem 64 év telt el, és a két csapat csupán 18 alkalommal találkozott. A mérleg a Colts irányába billen 10-8-ra. Ennek oka leginkább a legutóbbi 5 mérkőzésben keresendő, amiken 4-1 az arány, a fehér-kékeknek. Legutóbb 2010. november 7.-én csaptak össze a gárdák, amin 26-24-es Eagles győzelem született Philadelphiában. A hazaiak legjobbjai,  két idei távozó, Michael Vick és DeSean Jackson voltak.

Indianapolis Colts

 A Colts az első fordulóban Denverbe látogatott, ahova az utóbbi időben nem nyerni járnak az NFL alakulatok. A győzelem a Coltsnak sem sikerült, 31-24-es vereséget szenvedtek Andrew Luckék. Az eredmény szoros meccset sejtet ám, az igazság az, hogy Manningék tulajdonképpen az első félidőben eldöntötték az összecsapást, 24-7-es vezetésre szert téve. Az Indy ennek ellenére sem adta fel, de csak a 4. negyed hajrájában tudta szorossá tenni a végeredményt, két szerencsésebb TD-vel. Ugyanakkor meg kell említeni, hogy addig viszont a szerencse szikrája is elkerülte őket, többször is jó helyzetben csúszott el játékosuk.

Gosder+Cherilus+Indianapolis+Colts+v+Denver+_u_m3zMtU3Nl.jpg

Mit várjunk a coltoktól:

Andrew Luck nem élete mérkőzését játszott a Broncos ellen, még akkor sem, ha 370 passzolt yardja a 2. legjobb eddigi NFL pályafutása során. A 2 TD passzal nem lenne baj, de a 2 eladott labda már nem mutat olyan szépen. 66%-os pontossággal találta meg az elkapóit, akik igen jó nevekből állnak, sőt az elmúlt évek legerősebb WR egységét hozták össze. Mind a hat elkapó kiváló képességű, és még a két tight end (Allen, Fleener) is a jobbak közé tartozik. Ők jelentik az eagles védelmének a legfőbb problémát. Tavaly a tight end illetve, a közép távoli passzok elleni védekezés nagyon gyengén ment az eaglesnek, amit a Jaguars nem tett próbára, viszont hétfőn Luck és társai meg fognak tenni. Már a Denver ellen is előszeretettel hívtak olyan játékokat, amiben az LB sor és a safetyk közti területet próbálták elsősorban támadni, és hellyel közel ez sikerült is nekik. A Colts győzelem alapja szerintem tehát ez lesz majd.  Viszont ha valamitől nem félek, akkor az az, hogy a Bradshaw – Richardson duó szétfutja a sasok védelmét. Egyrészt mivel jó ideje nagyon gyenge lábakon áll a Colts futójátéka, amiben nem kicsit ludas a támadó fal is, másrészt az eagles front 7 már tavaly is jól működött futások ellen, idén pedig a Jags is megtapasztalhatta ezt, nekik 64 yardot engedtek Coxék. A két futó itt szintén elkapásokból, screen passzokból veszélyeztethet elsősorban.

A Colts védelme a támadókkal ellentétben nem bővelkedik klasszis playmakerekkel. Ráadásként legjobb defensive endjük Robert Mathis előbb 4 meccses eltiltást kapott, majd a héten a teljes szezonra kidőlt. A Coltsnak egyébként is rengeteg sérültje van, jelenleg 14 játékosuk található IR-en. A védelem vezérei Mathis hiányában Artur Jones és D’Qwell Jackson lehetnek, akik jó játékukkal megalapozhatják a védelem szilárdáságát. Mellettük a remek LB Jerell Freeman, az Ellenséges vonalak mögött legfrissebb részében említett Bjoern Werner, a rutinos Cory Redding vagy a kitűnő cornerback Vontae Davis, akire külön is érdemes odafigyelni. A meggyengült eagles falnak lehetnek problémáik velük, különösen, ha egy direkt blitzcsomagot is készítenek a hétfői összecsapásra Chuck Paganoék. A futás elleni védekezésüket a Broncos közel sem tette annyira próbára, mint Chip Kellyék fogják, ennek ellenére is 102 yardot nyeltek be Monte Balléktól.  Igaz a Denver ellen futásra készülni a ritkább esetben kell csak, és a hatékonysága éppen ezért jó. A passz elleni védekezésük a liga középmezőnyéhez tartozik jelenleg, és tartozhat később is. Egy jó napot kifogó Foles komoly zavart okozhat a hátsó régióban.

Philadelphia Eagles

A sasok mérkőzését gondolom már mindenki megnézte valamilyen formában, akit érdekelt, így ti is tisztában vagytok az eseményekkel. Röviden: Foles az első félidőben nullázta a csapatot, a támadó fal nullázta saját magát. Mathis és Barbre is kidőlt. A secondary tavalyi formában játszott. A félidőben Kelly szétrúgott néhány méretes segget motivációként, majd szépen minden a helyére került és 34 pontot berámolva a győzelem is. Aggodalomra semmi ok, csak a támadó fal 3/5-e nem áll rendelkezésre valamint a csere ILB Najee Goode. Jelenleg csak találgatják kik is fognak és milyen poszton kezdeni, de a mostani hírek szerint a következő összeállítás fog szerepelni: LT Jason Peters – LG Dennis Kelly - C Jason Kelce - RG Todd Herremans – RTAndrew Gardner.

A bejegyzés folytatódik, a folytatáshoz kattints a IDE!

phillyblogbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

philly.blog.hu