A pass rush ereje győzelmet jelentett

Panthers védelmi vonalának tagjai meg voltak győződve arról, hogy csak idő kérdése. És amikor eljött az idő, a vasárnapi, Chicago Bears elleni mérkőzés második félidejében, készen álltak.

"Gyors dobásokkal és screen passzokkal kezdtek." mondta a defensive end Mario Addison. "De a végén (Jay Cutler) megtartotta a labdát, és adott nekünk egy esélyt, hogy tegyük a dolgunkat - fussunk az irányító felé."

És azt is tették.

"Készen álltunk," mondta a defensive tackle Kawann Short. "Soha nem adtuk fel."

A Carolina négy sack-et szerzett - hármat a negyedik negyedben.

"Nagyon jó volt látni a pass rush-t, ahogy a lehetőségtől felszabadult." mondta a head coach Ron Rivera. 

A defensive end Charles Johnson megszerezte az első sack-jét a szezonban, döntő pillanatban, 3rd&9-nél, 24-21-es hátrányban a negyedik negyedben.

És amikor a Bears 2:13-al a vége előtt támadhatott, és touchdown-ra volt szükségük a döntetlenhez, a Panthers defensive line bebiztosította a comeback-et.

2nd&10-nél, a Chicago 45 yardos vonalán, a front four közvetlen nyomást teremtett, és Addison valamint a defensive tackle Dwan Edwards közösen szereztek egy 11 yard-os sack-et.

Ezen a ponton a Panthers defensive line elkapta a ritmust, mind fizikailag, mind szellemileg.

Amikor a Chicago a 4rth&21-hez készült 01:14-el a vége előtt, Addison-nak támadt egy ötlete.

"A végén láttam őket többször is megtörni." magyarázta Addison. "Azt mondtam Kawann Short-nak," Fussunk (egy váratlant)." Ily módon összeomolhat a zseb, és odaérhetek."

Ez a váratlan futás a hét folyamán az edzésen lett hozzáadva a Carolina pass rush "menü"-jéhez .

"A hét folyamán (a defensive) coach (Eric) Washington adott nekünk egy menüt." mondta Addison. "Mielőtt alkalmaztuk azt a menüt, tökéletesíteni kellett az edzésen. De ezt hívtuk."

Tehát Addison észrevett néhány tendenciát, és ezt hívta a negyedik kísérletnél.

"Egyenesen futottunk az első pár alkalommal, és az utolsó játéknál Mario hívta a játékot és ez megnyitotta az utat." mondta Short. "Kimentem és Mario bejött. Szabad voltam, és láttam az utat az irányítóhoz."

Ahogy Addison várta, a running back Matt Forte őt kereste, ahogy megpróbált segítséget nyújtani a baloldali tackle Charles Leno, Jr.-nak, így Short egyedül maradt.

Short bevitte a játék végét jelentő, pusztító ütést, sack-elte Cutler-t és kikényszerített egy fumble-t, amit Johnson szerzett meg.

"Az egész célja az volt, hogy Cutler a földön legyen." mondta Short. "Közösen összehoztuk."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu