Beharangozó: ‪Panthers‬ vs. Browns (16. hét)

Az NFC South versenyében a Panthers-nek olyat kell tennie, amit még nem csinált ebben a szezonban - megnyerni a harmadik egymás utáni meccset is.

"Van egy csomó pozitív dolog, tovább dolgozunk azért, hogy meghosszabbítsuk a szezont." mondta a tight end Greg Olsen.

Ehhez meg kell verni az újonc QB Johnny Manziel-t és a Cleveland Browns-t (7-7), akik elvesztették az utolsó három meccsüket a vasárnapi, Bank of America Stadium-ban megrendezésre kerülő mérkőzés előtt.

"Tudjuk, hogy van néhány játékmesterük, tudjuk, hogy van néhány fantasztikus futballistájuk." mondta a vezetőedző Ron Rivera.

Manziel teermészetesen a nemzeti figyelem középpontjában áll. De a Panthers-nek ez a meccs sokkal többről szól, mint megállítani egy nagy horderejű újoncot.

Ez a Carolina utolsó hazai alapszakasz meccse, de ha a Panthers megnyeri az utolsó két meccsét, a Saints pedig elveszíti a sajátját, akkor nem ez lesz az utolsó mérkőzés ebben a szezonban a Bank of America Stadium-ban.

Itt van, mire kell figyelnie a Panthers-nek ahhoz, hogy életben tartsa a rájátszás reményeit a Browns elleni meccsen.

NEWTON VISSZATÉR?:

Minden jel szerint az irányító Cam Newton, aki "valószínűleg" besorolást kapott a sérült listán, kezd a Browns ellen. Newton kihagyta a múlt heti mérkőzést a súlyos autóbalesete után.

Rivera-nak és az atlétikai személyzetnek tetszett, amit láttak Newton-tól a hét folyamán az edzéseken, és Newton azt mondta, nem érzett fájdalmat.

Ha Newton kezd, azt reméli, hogy onnan folytatja, ahol abbahagyta két héttel ezelőtt a New Orleans elleni meccsen, amikor vitathatatlanul a szezon legjobb játékát produkálta, 226 yardot és három TD-t dobott, valamint 83 yardot és egy TD-t futott.

FIGYELNI A LABDÁRA: 

Aki irányítót játszik a Browns ellen, annak óvatosnak kell lennie az interception miatt. A Cleveland vezet a ligában 20 interception-nel, és számíthatsz arra, hogy a Browns agresszíven játszik.

A top cornerback Joe Haden játéka megkérdőjelezhető egy váll sérülés miatt. A safety Tashaun Gipson, aki vezeti a Browns-t hat interception-nel, kihagyja a meccset egy térdsérülés miatt.

A JOHNNY FOOTBALL ELLENI VÉDEKEZÉS:

Manziel először kezdett a múlt héten a Cincinnati Bengals ellen, és az nem sikerült jól. A Browns 30-0-ra kikapott, Manziel statisztikája: 10/18, 80 yard, két interception és öt futás - 13 yard.

"Az első pár kezdés nem a legjobb." mondta a linebacker Luke Kuechly. "Nem hiszem, hogy egy kezdés, ami nem rá jellemző, valóban hatással lesz rá. Ő egy veszélyes fickó."

A Panthers - és bárki, aki látta Manziel-t játszani a Texas A&M-en - tudja, hogy mennyire veszélyes lehet a megfoghatatlan irányító, különösen akkor, ha kilép a zsebből és improvizál. Így a Carolina védelme mindent meg fog tenni, hogy Manziel-t a zsebben tartsa.

"Vele kapcsolatban az a legfontosabb dolog, nem hagyhatjuk, hogy arra használja a lábait, hogy megverjen." mondta Kuechly. "Nagyon jól mozog, és nagy adottságokkal rendelkezik. A széleken veszélyes. A célunk az, hogy próbáljuk őt belül tartani, ahol tudjuk, hogy hol van. Nem akarjuk, hogy szabadon szaladgáljon."

TOVÁBBRA IS FUTNI: 

A Panthers most kezd a negyedik egymást követő héten azonos támadófallal, ami segített a csúcsra járatni a futójátékot, 570 yardot futottak az elmúlt három meccsen.

Vasárnap a Cleveland futás elleni védekezésével állnak szemben, amely a 31. az NFL-ben, 137,6 futott yardot engedve mérkőzésenként.

A Carolina, amely a 12. az NFL-ben 116,6 yardot futva meccsenként, nem kétséges, tesztelni fogja a Browns-t a földön.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu